Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė dar šešis neteisėtus migrantus

  • Teksto dydis:

Prie sienos su Baltarusija, Ignalinos rajone, pasieniečiai sulaikė dar šešis neteisėtus migrantus, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pirminiais duomenimis, visi jie – Irako piliečiai.

Du iš jų VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai sulaikė, kai trečiadienį popiet migrantai neteisėtai kirto sieną ties Ignalinos rajono Tryčiūnų kaimu. Vyrai turėjo Irako piliečiams išduotus asmens tapatybės dokumentus.

Ketvirtadienį tuoj po vidurnakčio tos pačios rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai sulaikė tris vyrus ir nepilnametį. Jie sieną į Lietuvą kirto ties Sekonių kaimu. Du iš sulaikytųjų turėjo Irako piliečių dokumentus, kiti du irgi prisistatė šios šalies piliečiais.

Abiem atvejais sulaikymų metu dalyvavo VSAT kinologai su tarnybiniais šunimis.

Pasieniečių teigimu, sulaikytiesiems bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo užsieniečiai yra izoliuoti. Įvykių aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimas.

VSAT duomenimis, šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 397 neteisėti migrantai. Daugiausia tarp jų yra Irako piliečių. Šis skaičius yra penkis kartus didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius.

Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis, 2019-aisiais pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 metais – 104.

Pastaruoju metu išaugus tokių atvejų skaičiui VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pasieniečiai iš kitų padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai.

Be to, pasieniečiams pagalbon pasitelktos pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos, Šaulių sąjungos ir kitų institucijų.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė yra sakiusi, kad išaugęs nelegalių migrantų srautas yra sąmoninga režimo politika prieš Lietuvos valstybę. Anot jos, tai rodo, jog pradėtas hibridinis karas.

Gegužės pabaigoje Baltarusijos parlamente šios šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad po tarptautinės reakcijos į priverstinį keleivinio lėktuvo nutupdymą Minske Baltarusija migrantų nebestabdys.

VSAT vadas Rustamas Liubajevas sako, kad Baltarusijos sostinėje Minske gali būti apie 1,5 tūkst. neteisėtai į Europos Sąjungą norinčių patekti migrantų, o šis kiekis vis papildomas naujais atvykėliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Ar nors viena,sulaike,"ant sienos-kertant-bandant kirsti" Valstybes siena ? Kiek milijonu sukista i "rusiska" "elektronine "sienu" apsauga",negi tik " sernu-briedziu -mesku vaizdeliams i you tuba"?Ar "sugedo",uzmirso,kad tokia yra,kaip su rengeno aparatais ?Ar "istobulintas "tarnybu" palikimas"-"druzba vas vas " ?

nesakau,

nesakau,  portretas
kad musu pasienieciai kvaili, nu bet bl.., paleiskit šunis, vienam kitam nukas kiaušus, kiti is tolo neprieis prie sienos.. paprasta..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių