Pereiti į pagrindinį turinį

Imuniteto skyriaus pareigūnai sulaikė Rietavo policijos vadovą (atnaujinta)

2013-12-05 15:34
Aloyzas Vaičiulis
Aloyzas Vaičiulis / Laikraščio "Plungė"/Sauliaus Narkaus nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate – skandalas. Rietavo pareigūnų vadas įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi savanaudiškais tikslais.

Trečiadienį 51 metų Rietavo policijos komisariato viršininkas Aloyzas Vaičiulis iš darbo vietos išgabentas į uostamiestį apklausti.

Imuniteto skyriaus pareigūnai jam pateikė įtarimus bei tą pačią dieną kreipėsi į Klaipėdos miesto apylinkės teismą prašydami jį nušalinti nuo pareigų.

Gruodžio 4-ąją A.Vaičiulis pusmečiui nušalintas nuo komisariato viršininko darbo, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jo neteisėtų veiksmų.

Šykštus policijos pranešimas apie įvykį skelbia, kad A.Vaičiulis pasinaudojo tarnybine padėtimi ir pamelavo rietaviškiui, kurio mopedas dėl įvykdyto administracinio teisės pažeidimo buvo laikomas komisariato teritorijoje.

Žmogus pareigūnų buvo nutvertas be vairuotojo pažymėjimo, todėl mopedas laikinai iš jo buvo paimtas.

Dabar aiškinamasi, ar iš tikrųjų susitikęs su šiuo asmeniu policijos viršininkas pasakė, kad mopedo saugojimas komisariate jam gali daug kainuoti, o tai iš tiesų neatitinka tikrovės.

Gali būti, kad tokiomis kalbomis policijos viršininkas įtikino mopedą perleisti jam pačiam. Tuo tikslu rietaviškis turėjo atsisakyti teisės į savo transporto priemonę. Visas šias aplinkybes dabar aiškinasi Imuniteto skyriaus policininkai.

Trečiadienį atvažiavę į Rietavą klaipėdiečiai šį mopedą paėmė iš A.Vaičiulio namo kiemo. Transporto priemonė dabar laikoma Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato teritorijoje.
Komisariato viršininkui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vakar rytą A.Vaičiulis skambino Klaipėdos apskrities policijos viršininkui Benonui Ivanauskui ir prašė išleisti jį į pensiją, nes yra ištarnavęs daugiau nei 20 metų.

Tačiau nusistovėjusi praktika neleidžia įtariamo nusikaltimu pareigūno išleisti užtarnauto poilsio, kol nebaigtas ikiteisminis tyrimas.

Jeigu teismas pripažins A.Vaičiulį kaltu, jis neteks visų per darbo policijoje metus užsitarnautų privilegijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų