Per karantiną pareigūnai ragina stebėti kaimynų elgesį ir pranešti pamačius smurtą

  • Teksto dydis:

Policija ragina visus gyventojus atkreipti dėmesį į kaiminystėje gyvenančių žmonių elgesį, o kilus įtarimams – pranešti pareigūnams.

„Karantino metu dauguma žmonių dirba iš namų, daugiau laiko būdami savo gyvenamojoje vietoje, žmonės turi daugiau galimybių stebėti aplinką, kaimynystėje gyvenančių žmonių elgesį ar įpročius. Jei matote, kad kaimynai nuolat girtuokliauja, kažkurioje vietoje nuolat renkasi įtartinos kompanijos, matote sumuštą kaimyną, kaimynę ir žinote, kad jis ar ji dėl tam tikrų priežasčių nesikreipė į policiją, taip pat jei jums kyla bet kokių kitų įtarimų, kviečiu netylėti ir pranešti apie tai policijai, paskambinus telefonu 112“ – gyventojus ragina policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Pasak jo, gavusi tokį pranešimą, policija įvertins visas aplinkybes, susisieks su pranešėju, pasitikrins turimą informaciją savo duomenų bazėse. Pasitvirtinus įtarimams, pareigūnai vyks į įvykio vietą, prevenciškai įspės gyventojus, suteiks kitą būtiną informaciją.

Kaip pabrėžiama, tokia informacija taip pat bus perduota teritoriniam policijos komisariatui, į tai bus atsižvelgta, gavus pakartotinių pranešimų apie įtartiną elgesį ar reaguojant į smurto atvejus.

Nuo smurto nukentėjusiems asmenims policijos elektroninių paslaugų portale sukurta speciali rubrika, kurioje pateikta visa būtina informacija smurto aukoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eva

Eva portretas
Taip-išskirtinis lietuvių bruožas-Mušk savus, kad svetimi bijotų... Apmaudu, kad scenarijus nesikeičia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių