Kazlų Rūdos tragedijos tyrimas netikėtai nutraukiamas

  • Teksto dydis:

Nuo policijos pareigūnų sprukęs kelis mėnesius Kazlų Rūdoje laisvai gyvenęs Vaidas Lelešius į policijos akiratį pateko tik po kraupios avarijos, kuri nusinešė abiturientės gyvybę. Visuomenę sukrėtusi istorija ir tuoj pat pradėtas tyrimas, ar bėglio iki tragedijos kas nors iš viso ieškojo, pasisuko netikėta linkme.

Nuo policijos pareigūnų sprukęs kelis mėnesius Kazlų Rūdoje laisvai gyvenęs Vaidas Lelešius į policijos akiratį pateko tik po kraupios avarijos, kuri nusinešė abiturientės gyvybę. Visuomenę sukrėtusi istorija ir tuoj pat pradėtas tyrimas, ar bėglio iki tragedijos kas nors iš viso ieškojo, pasisuko netikėta linkme, rašo delfi.lt.

Tik Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ėmėsi tyrimo dėl Prienų pareigūnų veiksmų, laikinai skyriui vadovavęs ir V. Lelešiaus paiešką organizuoti turėjęs pareigūnas susirgo.
Antras smūgis tyrėjams – liga užsitęsė iki pareigūno suplanuotų atostogų. Trečia nemaloni staigmena – po atostogų pareigūnas nusprendė eiti į garbingai užtarnautą pensiją, tuo užkirsdamas teisinį pagrindą užbaigti tyrimą.

V. Lelešiaus paieškos turėjo prasidėti dar kovo 18 d., kai į Prienus atvežtas už sukčiavimą nuteistas ir net Aukščiausiojo Teismo kaltu pripažintas vyras turėjo būti už grotų.

Kazlų Rūdos gyventojai tikino, kad apie vyro paiešką jie sužinojo tik po tragiškos avarijos, kai vadinamojoje „Mirties kilpoje“ žuvo vos mokyklą baigusi abiturientė. Tai įvyko gegužės 30 d.

Nubaustam pareigūnui vadovavęs kolega surado būdą, kaip nutraukti tyrimą jo atžvilgiu – teisiškai nei jam sergant, nei atostogaujant tyrimas jo atžvilgiu negalėjo vykti. Galiausiai jis priėmė sprendimą visiškai sunaikinti tyrimą ir išėjo į pensiją.

Pareigūnų duomenimis, toks žingsnis teisėtas būdas nutraukti tyrimą ir, net jei viskas rodytų asmens kaltę, jis negali būti nubaustas.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių