Keturi Kėdainių gyventojai išvengė sukčių spąstų

Per kelias valandas net keturi Kėdainių rajono gyventojai buvo sulaukę sukčių skambučių ir, įžvelgę klastą, nepasidavė jų įkalbinėjimams, neatskleidė savo duomenų, apie tai, kad juos bandė apgauti, pranešė policijai.Pareigūnų teigimu, šių žmonių apdairumas, sąmoningumas, susikaupimas lėmė tai, kad jie netapo sukčių aukomis, išsaugojo savo turtą.

Per tris mėnesius šiemet nuo sukčių nukentėjo šeši Kėdainių rajono gyventojai, kuriems bendra padaryta žala - tūkstančiai litų.

Sukčių kuriamos istorijos tos pačios: skambinantieji prisistato policijos pareigūnais, įtikinėja, kad per žmonių sąskaitas plaunami pinigai, prašo atskleisti elektroninės bankininkystės kodus, slaptažodžius. Jie primygtinai reikalauja neskambinti į banką ir ten nevykti, teigia viską sutvarkysiantys patys arba netgi gali perduoti telefoną tariamam banko darbuotojui.

Policija primena, kad nei pareigūnai, nei banko darbuotojai niekada neprašo jokių slaptų kodų, ir žmonės niekada niekam negali išduoti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų. Interneto banko sąskaitų slaptažodžiai yra konfidenciali informacija, todėl jos nevalia atskleisti nei draugams, nei giminaičiams. Atidavę juos sukčiams, rizikuojate ne tik netekti pinigų, bet ir likti su skolomis.

Taip pat į gyventojų namus nevaikšto Mokesčių inspekcijos, bankų darbuotojai ir nežymi pinigų, kurie neva bus keičiami į eurus.


Šiame straipsnyje: policijavagystėsnusikaltimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
SAUNUOLIAI kad daugiau tokiu ,gal uzsibaigtu situ telefoniniu sukciu rojus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių