Pereiti į pagrindinį turinį

K.Michailovo advokatai apskundė teismo nuosprendį

2011-06-02 12:13
K.Michailovo advokatai apskundė teismo nuosprendį
K.Michailovo advokatai apskundė teismo nuosprendį / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Nuteistojo kalėti iki gyvos galvos Medininkų žudynių dalyvio Konstantino Michailovo advokatai trečiadienį Lietuvos Apeliaciniam teismui (LAT) apskundė jų klientui paskelbtą nuosprendį.

Advokatai - Arūnas Marcinkevičius ir Ingrida Botyrienė - prašo visiškai išteisinti jų klientą ir nuosprendį panaikinti.

Apeliacinio teismo taip pat prašoma atlikti įrodymų tyrimą, tai reiškia, kad į Apeliacinį teismą bus prašoma iškviesti liudytojus. A.Marcinkevičius BNS neatskleidė, kokius liudytojus prašo iškviesti.

Nuosprendį dar gali apskųsti ir pats K.Michailovas. Jam nuosprendis kol kas verčiamas į rusų kalbą.

Nuosprendį kiek anksčiau apskundė ir Generalinė prokuratūra. Prokurorai prašo buvusio sovietinės milicijos specialiojo dalinio pareigūno veiksmus perkvalifikuoti iš nužudymo į karo nusikaltimą.

Prokurorai neginčija LAT K.Michailovui skirtos bausmės - laisvės atėmimo iki gyvos galvos. Jie nori, kad K.Michailovo veiksmai būtų traktuojami ne kaip tyčinis nužudymas, o kaip tarptautinės teisės draudžiamas elgesys su žmonėmis - pagal Baudžiamojo kodekso XV skyrių Nusikaltimai žmoniškumui ir karo nusikaltimai.

A.Marcinkevičiaus teigimu, prokuratūros skundo motyvų savo advokatai skunde nemini.

Gegužės 11 dieną paskelbtu Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu K.Michailovas buvo pripažintas kaltu dėl 1991 metų liepos 31 dieną Medininkų muitinės poste nužudytų Lietuvos pareigūnų šiems einant tarnybines pareigas. Jam skirta maksimali bausmė - laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų