Kontrabandines cigaretes Vilniaus rajono gyventoja slėpė visureigio dugne

  • Teksto dydis:

Iš vadinamosios Dieveniškių kilpos važiavusi Vilniaus rajono gyventoja automobilio „Huyndai Santa Fe“ slėptuvėse gabeno daugiau kaip pustrečio tūkstančio  pakelių baltarusiškų rūkalų.

Trečiadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės – Šalčininkai, tikrino Šalčininkų link važiavusį visureigį „Huyndai Santa Fe“.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą ir neretai sulaiko iš kilpos gabenamus kontrabandinius rūkalų krovinius.

Automobilį vairavusios 40 metų Vilniaus rajono gyventojos dokumentai buvo tvarkingi.  Visureigis VSAT pareigūnams pasirodė įtartinas, todėl buvo nugabentas ir detaliai patikrintas netoliese esančioje G. Žagunio užkardoje. Paaiškėjo, kad „Huyndai Santa Fe“ yra įrengtas dvigubas dugnas. Slėptuvėje pasieniečiai iš viso rado 2708 pakelius cigarečių „NZ Gold“. Jie paženklinti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja ir jį organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai. Moteriai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Jai skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Automobilis ir cigaretės saugomi G. Žagunio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Uzdaryti dviems menesiams minimum i karceri kad kitiems butu pamoka o dabar paleido o teismas i uzpakali pabuciuos,kodel narkotikus bijo taip vezti?Nes bausmes grieztos

tai

tai portretas
gal apsiraminkit karantino laiku ir nejeskokit sau viruso paslepto nikotine nes betkoks bendravimas platina ligas farid ijotai su kurtizaniska /valdzia?...

>neįtikėtins<\\\\\.../////

&gt;neįtikėtins&lt;\\\\\...///// portretas
Tai koia ta maštis turi būti,tai ne laikroduką įsikišt...............
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių