Kontrabandinių cigarečių gabentojas valstybei turės sumokėti 17 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Teismas už 18 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandą Šiaulių gyventojui R. P. skyrė 8 tūkst. eurų baudą.

Tačiau iš viso vyras valstybei turės sumokėti 17 tūkst. eurų.

Už cigarečių gabenimą skirtą bausmę teismas prokurorės prašymu subendrino su 2019 metų liepos 8 dienos Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu paskirta ir neatlikta bausme bei paskyrė galutinę subendrintą bausmę – daugiau nei 15 tūkst. eurų baudą, antradienį pranešė prokuratūra.

R. P. taip pat bus išieškota daugiau nei 2 tūkst. eurų – kitam asmeniui priklausiusio automobilio, kuriuo buvo gabenamos akcizais apmokestinamos prekės, vertę atitinkanti pinigų suma.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Diana Voskoboinikova. Tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai.

Tyrimo duomenimis, šių metų birželio mėnesį buvo gauta informacijos dėl galimo neteisėto nelegalių cigarečių gabenimo Radviliškio rajone.

Pasienio pareigūnai kelyje Panevėžys–Šiauliai sustabdė patikrinimui kaltinamojo R. P. vairuojamą automobilį ir jo bagažinėje aptiko septynias dėžes su kontrabanda. Per kratą 40-mečio kaltinamojo gyvenamojoje vietoje rastos dar trys dėžės cigarečių.

Bylos duomenimis, iš viso rasta ir paimta daugiau nei 5 tūkst. įvairių rūšių pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Skaičiuojama, kad šios kontrabandos vertė rinkoje siekia daugiau nei 18 tūkst. eurų.

Teismas konstatavo, kad pas šiaulietį į namus atvyko iš matymo pažįstamas vyras, kuris ir pasiūlė pigiau įsigyti cigarečių. R. P. su pasiūlymu sutiko ir susitarė, kad už cigaretes atsiskaitys jas pardavęs. Tačiau, pirkėjui neatvykus, vyras akcizais apmokestinamų prekių nerealizavo ir buvo sulaikytas pasienio pareigūnų.

Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs prokurorės pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, R. P. pripažino kaltu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Liuks

tik

tik portretas
tai jau ne valstybe o po jos iskaba reketininkai plesikai plesian keldami kainas ir plesia tuos kurie pigiau nusiperka ir tai pavadina kontrabanda nors faktiskai banda tai jie lygiaverciai terminai spekuliantas /verslininkas partizanas /banditas/ tik iskurios poz icijos z iurint tai ir maipuliuoja saika savo /istatymais/ kurie kertasi su zmoniskumu bei logika juk dulkiasmegeniai mus valdo pisss ireminti===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių