Korupcijos byloje nuteistas K. Tubis atsisako Anykščių tarybos nario mandato

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį patenkino korupcijos byloje nuteisto Kęstučio Tubio prašymą atsisakyti savivaldybės tarybos nario mandato.

„Praėjusią savaitę buvome gavę Kęstučio Tubio, Anykščių rajono savivaldybės tarybos nario, prašymą nutraukti įgaliojimus, kadangi įsiteisėjo apkaltinamasis teismo nuosprendis“, – ketvirtadienį posėdyje sakė VRK Rinkimų organizavimo skyriaus vedėja Reda Daniškevičiūtė.

Šis politiko prašymas buvo patenkintas.

Panevėžio apygardos teismas buvusį Anykščių rajono savivaldybės merą K. Tubį praėjusią savaitę pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta 9900 eurų bauda bei baudžiamojo poveikio priemonė – 1 tūkst. eurų, kaip jo padarytos nusikalstamos veikos rezultato, konfiskavimas. Jam taip pat atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Šis teismas konstatavo, kad tuometinis Anykščių meras ir savivaldybės tarybos narys K. Tubis nuo 2018 metų pabaigos iki 2019 metų sausio naudojosi tarnybine padėtimi, siekdamas naudos sau ir savo vadovaujamam visuomeniniam rinkimų komitetui.

Nustatyta, kad politikas 2018 metų pabaigoje vienam Anykščių verslininkui pažadėjo paveikti savivaldybės darbuotojus, kad šie skubos tvarka sudarytų galimybę jo atstovaujamai bendrovei išsinuomoti sklypą bei gauti leidimus vykdyti jame verslininko pageidaujamo aukštingumo statybas. Už tai bendrovės atstovas rado asmenį, kurio vardu į K. Tubio vadovaujamo rinkimų komiteto sąskaitą kaip auka pervestas 1 tūkst. eurų.

Utenos apylinkės teismo Molėtų rūmai pernai pernai vasarį K. Tubį buvo išteisinęs dėl visų trijų prekybos poveikiu epizodų. Tačiau prokurorai šį sprendimą apskundė.

Vasario 2 dieną Panevėžio apygardos teismas politiką kaltu pripažino dėl vieno epizodo. Dėl kitų K. Tubiui paliktas išteisinamasis nuosprendis.

Antros instancijos teismo nuosprendis įsigaliojo nuo jo paskelbimo dienos.

K. Tubio kandidatūrą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga yra iškėlusi į Anykščių merus.

Įsiteisėjęs apkaltinamasis nuosprendis netrukdo jam dalyvauti rinkimuose.

Savivaldos rinkimai vyks kovo 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Veidmainis, Sukčius, Melagis

Veidmainis, Sukčius, Melagis portretas
TUBIS - Iš Anykįčių tarybos išeina, o į merus rinkimuose dalyvaus. Valstiečių partijos tikrasis narys, apgavikas, banditas, sukčius, melagis, veidmainis. Nejaugi toks puikus kraštas rinks tokį Tubį degeneratą..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių