Pereiti į pagrindinį turinį

Kražių žudikas nuteistas kalėti dėl vagystės

2015-12-01 09:41
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Kelmės rajono apylinkės teismas antradienį kaltu dėl vagystės pripažino Rimantą Bekintį. Vyrui taip pat pateikti įtarimai dėl keturių moterų nužudymo Kražiuose.

R.Bekintis nuosprendžiu pripažintas kaltu, jam skirta vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Nuteistasis nepageidavo išklausyti nuosprendį, todėl nebuvo atvežtas į teismą. Praėjusią savaitę nagrinėjant bylą jis teisėjui pareiškė prisipažįstąs dėl įvykdytos vagystės, bet teigė nieko daugiau nepasakosiąs, nes nori, kad greičiau baigtųsi teismas. Kadangi vyras kaltę pripažino, liudytojai nebuvo apklausiami, byla išnagrinėta sutrumpinta tvarka.

Nagrinėtoje byloje R.Bekintis kaltintas iš namo, kuriame buvo apsistojęs kartu su savo sugyventine nuo vasario, paėmęs ir pardavęs 144 eurų vertės medines duris, 12 eurų vertės plastikinę statinę, beveik 29 eurų vertės tris paveikslus, kitus daiktus.

Nukentėjusiajam priteista atlyginti 220 eurų turtinės žalos.

Už šių daiktų vagystes prokuratūra siūlė skirti laisvės atėmimo bausmę. Po šio nuosprendžio R.Bekintis sulaukė 11 teistumo. Prieš tai šiemet rugpjūčio 24 dieną jis buvo nuteistas už smurtą prieš sugyventinę.

Kelmės rajono apylinkės teismas šią vagystės bylą ketino nagrinėti lapkričio 3 dieną. Kaltinamasis į posėdį neatvyko, teisėjas buvo nusprendęs jį atvesdinti. Paaiškėjo, kad tuo metu jis jau vykdė nužudymus.

Lapkričio 5 dieną R.Bekintis buvo suimtas trims mėnesiams.

Įtariama, kad 57 metų vyras moteris Kražiuose žudė kelias dienas iš eilės - po vieną moterį kasdien. Po kelių dienų aptikus pirmąją auką nusikaltimas išaiškintas per pusantros valandos. Įtariama, kad aukos buvo apvogtos, o iš jų paimti pinigai išleisti alkoholiui.

R.Bekinčiui skirta ambulatorinė psichiatrinė ekspertizė. Jį tirs Vilniaus 2 teismo psichiatrijos skyriaus medikai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų