Kruvina Naujųjų metų naktis: kas gresia kovotojui ir visiems vakarėlio dalyviams?

  • Teksto dydis:

Sausio 1-ąją visuomenę sudrebino žinia apie Naujųjų metų sutikimo vakarėlį, kuris peraugo į kruviną konfliktą. Tąnakt žinomas Lietuvos MMA kovotojas Vitoladas Jagėlo, įtariama, sužalojo dvi moteris ir vyrą, naktį praleido areštinėje. Šiuo metu savo darbą atlieka policija – kovotojui pareikšti įtarimai už kuriuos gresia laisvės atėmimas, pradėta administracinė teisena dėl karantino pažeidimų.

„Dėl įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas, asmeniui pareikšti įtarimai dėl nesunkus sveikatos sutrikdymo ir fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Už nesunkų sveikatos sutrikdymą asmeniui gresia laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų, o fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą – viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų“, – portalą informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

Policijos atstovė pridūrė, kad šiuo metu yra atliekami procesiniai veiksmai, vakarėlyje dalyvavę asmenys apklausinėjami, tikslinamos aplinkybės.

„Taip pat bus pavesta pradėti administracines teisenas dėl karantino sąlygų pažeidimo visiems dalyvavusiems asmenims“, – portalo žurnalistams teigė J. Samorokovskaja.

Administracinių nusižengimų kodeksas už karantino pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.

Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis sausio 1-ąją redakcijai teigė esą nieko negirdėjo apie kovotojo naktinius veiksmus, todėl nieko negalintis komentuoti. Sausio 4 dieną, pirmadienį, dar kartą susisiekus su D. Simanaičiu, jis situaciją komentuoti atsisakė. 

V. Jagėlo pateikė savo versiją

V. Jagėlo, Naujųjų metų naktį praleidęs areštinėje, penktadienio vakarą pripažino, kad sužalojo dvi moteris ir vyrą, tačiau tvirtino, kad incidento metu tik gynė save ir draugę, informuoja portalas delfi.lt.

Prie mano draugės priekabiavo, o man du kartus smogė į galvą, paskui puolė su peiliu, ką turėjau daryti – apsisukti ir išeiti?

Kovotojas teigė, kad į butą, kuriame vėliau ir įvyko incidentas, jis su drauge atvyko švęsti Naujųjų metų. Tačiau vėliau vakarėlis pasisuko nemalonia linkme, o galiausiai baigėsi kruvinu išpuoliu. „Prie mano draugės priekabiavo, o man du kartus smogė į galvą, paskui puolė su peiliu, ką turėjau daryti – apsisukti ir išeiti?“ – portalo delfi.lt žurnalistams pasakojo V. Jagėlo.

MMA kovotojas teigė, kad konfliktas kilo tada, kai jis pamatė, jog prie jo draugės priekabiauja Viktorijos, merginos, kurios namuose ir buvo susirinkta švęsti Naujųjų metų, draugas. „Tada tas vaikinas man smogė du kartus į veidą. Aš jam kirtau atgal – du ar tris kartus“, – pasakojo V. Jagėlo.

Pasak V. Jagėlo, tuomet iš virtuvės atbėgo kita mergina – ji rankose laikė peilį. MMA kovotojas jį atėmė ir sudavė merginai du smūgius.

„O Viktorijos išvis nemušiau“, – portalo delfi.lt žurnalistams pridūrė V. Jagėlo.

Primename, kad sausio 1-osios rytą socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo plisti nuotraukos, kaip atrodo V. Jagėlo sumuštos moterys bei aplinka, kurioje įvyko incidentas. Kito kovotojo Henriko Vikšraičio žmona Akvilė taip pat pasidalijo šiais vaizdais ir tikino, kad tokio kovotojo elgesio ji visiškai nepateisina.

„Žinau, kad gausiu pylos nuo Henriko, nuo kitų kovotojų, bet negaliu tylėti. Šį kovotoją (Vitoldą Jagėlo – red. past.) pažįstu asmeniškai. Visada atrodydavo tylus, daug nekalbantis. Bet ką jis padarė vakar naktį tai yra žemiau plintusų. Ta prasme: įsiveržt į butą, moteris mušt prie vaikų, išmušt dantį, sulaužyt nosį?! Prašau tik vieno, pačios griežčiausios bausmės, atimt visus titulus, uždraust profesionaliai sportuot visą gyvenimą“, – rašė Akvilė. Ji pridūrė, kad kovotojų bendruomenė netoleruoja tokio sportininkų elgesio ir viliasi, kad į šį atvejį dėmesį atkreips tiek policija, tiek sporto komitetas.

V. Jagėlo ne kartą jėgas išbandė KOK turnyruose ir laikomas vienu stipriausių Lietuvos ringo kovotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savas

Savas portretas
Akvile nebuvai tokioi setuacijoi, negali komentot. Eigu tu palaikai prikabiavima....Sportininkas užstojo savo drauge, kur tas DRAUGAS kuris užvire šita mešla. Bobos duros užpeili i kaleima. Vaikai dalivavo žiauru, turi prežiuret vaikus o ne riangt vakarelius. Akvile paklausk DRAUGAS atsakis už savo elgėsi?Tada galesi kaltin?

Panele

Panele portretas
Kodel kaltas tik sportininkas.Kur tas draugas kur visa šita mešla užvire,prekiabavimas vos ne prevartavimas.Bobos duros, už peili i kaleima. Kad vaikai dalivavo tai žiauru,turi vaikus prežiuret o neriangt šudinus vakarelius. Kos erialis tas draugas kuris primale tek šudo, o kaltas sportininkas kad užstojo drauge. GEDA DRAUGUI be vardo, dabar slapstosi už bobu sijonu.

Anonimas

Anonimas portretas
Gerulė draugės kompanija. Nustokit gerti, prašviesės gyvenimas, atsirinksit patikimus draugus.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių