Kyšininkavimu įtariami Rokiškio ir Panevėžio medikai nušalinti nuo pareigų

Kyšininkavimu įtariami Rokiškio ir Panevėžio medikai teismo sprendimu trims mėnesiams nušalinti nuo pareigų, tyrime dėl Rokiškio mediko daugėja nustatytų galimų kyšininkavimo epizodų.

Rugpjūčio 9 dieną buvo sulaikytas kyšininkavimu įtariamas Rokiškio rajono ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus vedėjas Alfonsas Vitkus.

Tuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) teigė, kad per ikiteisminį tyrimą surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad minėtas medikas šių metų liepos mėnesį paėmė kyšius iš mažiausiai penkių asmenų.

Tyrimą kontroliuojančios Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė BNS sakė, kad galimų kyšininkavimo epizodų padaugėjo, tačiau jų skaičiaus neįvardijo.

Manoma, kad kyšiai buvo sistemiškai priimami už teisėtą mediko veikimą vykdant įgaliojimus – kad neteisėtą piniginį atlygį galimai davusių asmenų artimiesiems būtų teikiamos medicininės paslaugos.

Kyšių sumos galėjo siekti ne mažiau kaip 100 eurų už individualų atvejį.

Po šio mediko sulaikymo STT Panevėžio valdybos vadovas Ramūnas Lukošius paragino visus gyventojus ir gydytojus netoleruoti korupcijos ir apie žinomus kyšio reikalavimo, provokavimo ar siūlymo atvejus pranešti Specialiųjų tyrimų tarnybai.

„Sveikatos apsauga – ypač jautri sritis visiems, o kartu su pilietiška ir principinga visuomene galime pasiekti, kad joje būtų daugiau skaidrumo“, – sakė jis.

STT atstovė Julija Gorovniovaitė BNS sakė, kad Panevėžio valdybos pareigūnai gavo bendro pobūdžio pranešimą, susijusį su tyrimu dėl Rokiškio mediko.

Būtų gerai, kad gyventojai teiktų ne tik bendro pobūdžio informaciją, bet ir praneštų apie reikalavimą ir provokavimą duoti kyšius.

„Būtų gerai, kad gyventojai teiktų ne tik bendro pobūdžio informaciją, bet ir praneštų apie reikalavimą ir provokavimą duoti kyšius“, – sakė ji.

Baudžiamasis kodeksas už kyšininkavimą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

Šią savaitę dėl galimo kyšininkavimo įtarimai buvo pareikšti ir Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorei Violetai Grigienei.

Kaip pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba ir prokuratūra, įtariama, kad V. Grigienė, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, tiesiogiai, savo naudai, šių metų liepos mėnesį paėmė ne mažesnį nei 100 eurų kyšį iš paciento artimųjų už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, tai yra už tai, kad pacientui būtų teikiamos jam priklausančios medicininės paslaugos.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūra, tyrimą atlieka STT Panevėžio valdyba.

Įtariamajai taip pat skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Medikės išsilavinimą turinti V. Grigienė anksčiau buvo Panevėžio rajono savivaldybės tarybos nare, priklausė Tėvynės sąjungos–Krikščionių demokratų partijai, 2004-siais dalyvavo rinkimuose į Seimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O bvuvo taip...

O bvuvo taip... portretas
Nedaviau ir pabuvau gydytojo kabinete svečiu... Gydytojas mandagus, bet jokio tolko... Jei gerai jausčiausi, manyčiau kad tikrai cista dingo, deja, privatininkas ją teberado, tik gerokai padidėjusią, "valdiškam " gydytojui jos APTIKTI nepavyko. Laukiau tyrimo pusantro mėnesio... Tačiau noriu pasakyti, kad yra gydytojų, kurie tikrai neima ir rimtai gydo, negalima visų matuoti tuo pačiu matu.

Medikai

Medikai portretas
Visada kalti. Šiaip valstybėje dingsta milijonai. Ir jokių bylų. Jokių straipsnių.

Svarbu masiulis

Svarbu masiulis portretas
Bylą laimėjo :)))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių