Pereiti į pagrindinį turinį

Laikyti „Mongoliuką“ suimtą prokurorai nemato pagrindo

2009-04-27 20:08
Laikyti „Mongoliuką“ suimtą prokurorai nemato pagrindo
Laikyti „Mongoliuką“ suimtą prokurorai nemato pagrindo / Kęstučio Cemnolonskio nuotr.

Pirmadienį Kauno Daktarų grupuotės baudžiamąją bylą tiriantis Generalinės prokuratūros prokuroras į laisvę paleido 42 metų Deivį Ganusauską, pravarde „Mongoliukas“. Lukiškių tardymo izoliatorių – kalėjimą jis paliko apie pietus.

Išnyko suėmimo pagrindai

Kodėl buvo nuspręsta paleisti „Mongoliuką“ į laisvę, Generalinė prokuratūra nelinkusi aiškinti. Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliekantis Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) departamento prokuroras Zdislav Tuliševski tai komentuoti atsisakė, tačiau vėliau per prokuratūros atstovę spaudai perdavė: „Šioje baudžiamojoje byloje tokia griežta kardomojoji priemonė nebūtina arba kitaip tariant išnyko suėmimo pagrindai“.

„Suėmimas nėra bausmė, yra ir kitokių priemonių užtikrinti netrukdomą procesą ir asmens dalyvavimą. Jei nėra pagrindų, kad jis trukdys tyrimui, kardomoji priemonė gali būti pakeista. Manau, kad pareigūnai nepiktnaudžiauja ir ne visi turi būti suimti“, - pavaldinio veiksmus teisino ir ONKT departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.
 
Nereikėjo net teismo

D.Ganusauskui, kaip ir daugeliui Daktarų grupuotės narių, buvo pateikti įtarimai dėl dalyvavimo nusikalstamos grupuotės veikloje 1993-1997 metais. Ikiteisminio tyrimo duomenimis šiai grupuotei priskiriama apie 150 nusikaltimų, tarp jų ir daugybė nužudymų.

Pirmadienį Vilniaus apygardos teisme turėjusiame įvykti posėdyje būtų kaip tik svarstomas D.Ganuskausko paleidimas į laisvę, mat „Mongoliukas“ nesutiko su jam pratęsta kardomaja priemone ir teigė, kad ikiteisminio tyrimo teisėjas jį įkalino nepagrįstai. Skundas net nebuvo pradėtas nagrinėti, nes prieš pat posėdį prokuratūra pranešė, kad įtarimai D.Ganusauskui panaikinami ir jis nedelsiant paleidžiamas į laisvę.

Garsus žmogus

D. Ganusauskas buvo sulaikytas Vilniuje sausio 13 dieną. Sprendžiant klausimą dėl „Mongoliuko” suėmimo, jis neslėpė, kad dėl savo praeities dažnai turi aiškintis Kauno apygardos prokurorams ir neigė bet kokius jam inkriminuojamus nusikaltimus.

D. Ganusauskas ir jo giminė gerai žinoma ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje. „Mongoliuko“ močiutė yra Henriko Daktaro tėvo sesuo. Ne iš gerosios pusės yra pagarsėję vyresnysis brolis Rimantas bei pusbrolis Ričardas. Ne kartą teistas ir D.Ganusausko tėvas Česlovas.

Iš viso šiame ikiteisminiame tyrime yra sulaikyta daugiau nei 30 buvusios grupuotės narių. Vienintelis H.Daktaras kol kas vis dar slapstosi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų