Lietuvai trūksta įrangos tinkamai užkardyti cigarečių kontrabandą

  • Teksto dydis:

Lietuva negali efektyviai užkirsti kelio baltarusiškų cigarečių kontrabandai, nes traukinių ešelonai šalyje išvengia rentgeno patikros. Įrenginys sugedo dar 2016 metais, o naujas neįsigytas, praneša portalas lrt.lt.

Pasak jo, šimtus baltarusiškų vagonų Kenoje tikrina vos keli pareigūnai, kai Latvijoje ir Estijoje kontrabandą aptinka rentgenas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kriminalinės žvalgybos skyriaus vedėjas Donatas Škarnulis sako, kad du trečdaliai iš Baltarusijos gabenamų cigarečių į Lietuvą patenka geležinkeliu.

„Nusikaltėliai ir pažeidėjai ieško, kur silpnesnės vietos. Viena tokių silpnybių – kontrabanda geležinkeliais“, – sako jis.

Lietuvos pareigūnai prognozuoja, kad šįmet cigarečių kontrabanda gali būti rekordinė.

Anot portalo, Lietuvos žvalgyba įspėja, kad vagonai cigarečių prikraunami valstybinėse Baltarusijos gamyklose. Nuo sankcijų kenčiantis ir pinigų stokojantis Aliaksandro Lukašenkos režimas esą imasi paskutinio lėšų šaltinio ir tam padeda spragos sienoje su Lietuva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bukit ramus. Kontrabandos stogas seime apie viska pasirupino. Kontrabanda turi lietis laisvai.

pj

pj portretas
Nuo 2016 m sugedęs rentgeno aparatas ? Ir iki šiol nieko ? Nu, akivaizdu, kad yra labai suintersuotų jo neurėti. :DDD. Gėda.o

o

o portretas
kokios įrangos trūksta užkardyti jau konfiskuotų rūkalų vagystes?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių