Lietuvių fiasko Anglijoje: atskridę vogti mikroautobusų įkliuvo pirmąją naktį

  • Teksto dydis:

Kaip praneša Jungtinės Karalystės (JK) žiniasklaida, trys lietuviai, išgirdę nuosprendį, priklauso organizuotai nusikalstamai gaujai, o už brangių mikroautobusų vagystes jiems teks sėsti už grotų.

Policijos duomenimis, 37-erių Vytautas Černiauskas ir 35-erių Mindaugas Zabiela į JK atvyko tik suplanuotos vagystės išvakarėse, kai buvo siekiama pavogti „Mercedes-Benz“ mikroautobusą ir dar vieną transporto priemonę. Oro uoste vyrus pasitiko kitas lietuvis – 37-erių Remigijus Ramunis, kuris šalyje iki nusikaltimo gyveno penkis mėnesius.

Bylos prokurorė Hannah Walker teismui paviešino ir išsamias bei konkretizuotas nusikaltimo detales.

Nedideliame Šiaurės Anglijos Market Weighton miestelyje laikomas vienas iš „Mercedes-Benz“ mikroautobusų buvo, kaip manoma, lengvas taikinys, nes savininkas jį laikė šalia savo namų. Nusikaltimo naktį, likus kelioms minutėms iki 3 val., mikroautobuso savininkas, nuėjęs pasiimti reikiamų daiktų iš transporto priemonės, pastebėjo kelis keistus dalykus. Mikroautobusas ne tik buvo neužrakintas, tačiau prietaisų skydelis – pažeistas. Vyras buvo sunerimęs, todėl vėliau transporto priemonę ėjo apžiūrėti dar kartą, tačiau tuomet mikroautobuso jau nebebuvo jo įprastoje vietoje.

Pavogta transporto priemonė buvo įvertinta apie 18 720 svarų, o joje buvę darbo įrankiai – dar apie 4 tūkst. svarų. Išsigandęs vyras puolė skambinti ir šalimais gyvenusiam kolegai, kuris taip pat turėjo panašų „Mercedes-Benz“ mikroautobusą, jo vertė apie 17 500 svarų. Po 3.45 val. įvykdyto skambučio, kitas vyras, išbėgęs į kiemą, pamatė tokią pačią situaciją – rado išlaužtas duris bei pažeistą skydelį, tačiau vagys dar buvo nespėję pasiekti savo.

Pavogtas mikroautobusas, savininko laimei, turėjo įmontuotą sekimo sistemą, todėl netrukus buvo susektas ties Beverley miestu, o vyrų minėtasis „Vauxhall Vectra“ užfiksuotas važiuojantis į tą pačią pusę. Kiek prieš 6 val. jis buvo rastas pastatytas Hull Road gatvėje esančioje degalinėje, o V. Černiauskas, M. Zabiela ir R. Ramunis esantys minėtose transporto priemonėse. V. Černiauskas su savimi turėjo dar ir 1360 svarų.

Vykdant policijos apklausas, lietuviai negalėjo pasakyti, kaip atsidūrė būtent toje vietoje, kurioje buvo pastatytas pavogtas mikroautobusas. Vyrai turėjo ir skirtingas istorijas: V. Černiauskas neturėjo jokio paaiškinimo, M. Zabiela tvirtino, kad važiuoja į Yorko miestą ieškoti darbo, o R. Ramunis kalbėjo, kad visi įrankiai jau buvo automobilyje, kai jis jį nusipirko, todėl nieko nežino apie vagystes.

V. Černiauskas ir M. Zabiela nuteisti dvejų metų laisvės atėmimo bausmėmis, R. Ramunis – 20 mėnesių kalėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jopas

Jopas portretas
Kaip su barzda taip ir banditas

Anonimas

Anonimas portretas
Neandertaliečių snukiai, ypač viduriniojo.

lietuviški "europiečiai"

lietuviški "europiečiai" portretas
ES galime pasigirti tai , ko turime "geriausio"
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių