Lietuvoje sulaikytas ukrainietis, iš Latvijos į Lenkiją vežęs nelegalius migrantus

  • Teksto dydis:

Kalvarijos savivaldybėje pasieniečiai šeštadienį sulaikė Ukrainos pilietį, iš Latvijos į Lenkiją gabenusį penkis neteisėtus migrantus, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šeštadienį ryte Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnų ekipažas ties Žiogaičių kaimu, netoli kelio Žiogaičiai–Rutka-Tartak (Lenkija), pastebėjo stovintį automobilį „Toyota RAV 4“ ir nutarė jį patikrinti. Prie visureigio su lenkiškais numeriais sėdėjo 29-erių Ukrainos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Latvijoje.

Pasieniečiams pasiteiravus, kokiu tikslu ukrainietis lankosi Lietuvoje, šis sutriko. Paprašęs parodyti telefoną, VSAT pareigūnas pamatė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti penki automobiliu vežti svetimšaliai. Vairuotojas prisipažino iš Latvijos į Lenkiją, Varšuvą, gabenęs penkis neteisėtus migrantus. Juos paleidęs Lietuvos teritorijoje, o tada pats vienas kirtęs Lenkijos sieną, apsidairęs ten ir grįžęs pasiimti laukiančių migrantų.

Pasieniečiams tikrinant Ukrainos piliečio dokumentus, suskambo jo telefonas. Vairuotojas paaiškino, kad skambinąs vienas iš migrantų, kuris atsiuntęs jam į telefoną savo buvimo koordinates. Jomis pasinaudoję VSAT pareigūnai už kelių šimtų metrų nuo tikrinimo vietos, netoli buvusios Reketijos pasienio užkardos, sulaikė penkis asmenis be asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Vėliau paaiškėjo, jog tai, pirminiais duomenimis, 24-erių Afganistano pilietis ir keturi 18–39 metų Pakistano piliečiai.

Pasieniečiai vairuotoją ir jo gabentus migrantus sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą. Ten pastarieji prisipažino prieš keturias dienas neteisėtai perėję valstybės sieną iš Baltarusijos į Latviją. 

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Neteisėti migrantai buvo apgyvendinti viename iš Varėnos pasienio rinktinės padalinių. Artimiausiu metu, kaip įprasta tokiais atvejais, jie bus grąžinti Latvijos pasienio pareigūnams. Automobilis „Toyota RAV 4“ laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Migrantus gabenęs ukrainietis uždarytas į areštinę. Pirmadienį jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patriot

patriot portretas
matomai i fronta veze...dar avys nesupranta kas tokie hoholai?...

Neviduriuokit

Neviduriuokit portretas
Visais laikais visose tautose buvo yra ir bus padugnių...ne isimtis ir ukrainiecių tautoj... Gerai kad sulaikė gaus bausmę ....

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Vieni ukrainiečiai gina savo laisvę (sako, kurie neturi pinigų), o kiti parazituoja kitose šalyse! Ir Lietuva skyrė hau 1.5 mlj eurų, o ką daro čia atvykėliai, ir kaip girdime rusakalbiai, ukrainiečiai, dizertyravę iš Ukrainos! Juos visus siųsti į Ukrainą- vyrsi turi kariauti, o kiti, negalintys laikyti ginklą, turi gyventi darbuotis Ukrainis labui! Juk daug teritorijos joje nėra karo. Galima laisvai gyventi ir dirbti!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių