Lietuvoje sulaikyti neteisėtai migrantus iš Irako gabenę užsieniečiai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pirmadienį sulaikyti neteisėtai migrantus iš Irako gabenę Didžiosios Britanijos, Turkijos ir Vokietijos piliečiai, skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Jos teigimu, irakiečiai buvo pasiprašė prieglobsčio Latvijoje, iš kurios jie neturėjo teisės išvykti.

Pirmadienio pavakarę kelių policininkai į Kalvarijos pasienio užkardą pristatė automobilį „Ford Mondeo“ su vokiškais numeriais, taip pat jo vairuotoją Turkijos pilietį, turintį leidimą gyventi Lietuvoje.

Keturis irakiečius vežęs turkas, turintis leidimą gyventi Lietuvoje ir vykęs automobiliu „Ford Mondeo“ su vokiškais numeriais, sulaikytas Kalvarijos savivaldybėje, čia taip pat sulaikytas ir „VW Passat“ automobilį austriškais numeriais vairavęs britas, gabenęs tris irakiečius.

Dar keturis irakiečius gabeno ir vokietis, vairavęs automobilį „Audi A4“ su vokiškais numeriais, jis buvo sulaikytas Pasvalio rajone.

Visus irakiečius ketinama grąžinti Latvijai, kur jie buvo pasiprašę prieglobsčio, tuo metu turkas, britas ir vokietis uždaryti į areštinę, jų atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną.

Savaitgalį Lietuvoje taip pat buvo sulaikyta 13 tokių iš Latvijos pasišalinusių ir Vakarų Europą ketinusių pasiekti irakiečių.

Šeštadienio naktį Pasvalio rajone sulaikyti leidimą gyventi Lenkijoje turintis Azerbaidžano pilietis bei Lenkijos pilietė. Jie automobiliais „Mercedes Benz S500“ rusiškais numeriais ir „Lexus“ lenkiškais numeriais gabeno devynis irakiečius.

Sekmadienio vakare Kalvarijos savivaldybėje įkliuvo „Opel Zafira“ lenkiškais numeriais vairavęs Gruzijos pilietis. Jis į Lenkiją gabeno keturis irakiečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriausia

geriausia portretas
Tuos gabentojus pasodinti 5 metams i kalejima ir panaikinti visus gyvenimo svetimoje valstybeje leidimus kad kiti pagalvotu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių