Lydeką neteisėtai sugavęs vyras įmetė ją atgal į eketę ir nustūmė aplinkosaugininkę

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Šiaulių Rėkyvos ežere neteisėtai lydeką sugavęs vyras įmetė ją atgal į eketę, prieš tai nustūmęs pažeidimą užfiksuoti norėjusią aplinkosaugininkę, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Pasak departamento, pareigūnai ant Rėkyvos ežere žuvis gaudančius vyrus pradėjo tikrinti sulaukę pranešimo, kad vienas asmuo neteisėtai sužvejojo lydeką.

Kadangi ant ledo žvejų buvo daug, aplinkosaugininkai išsiskirstė ir pradėjo juos tikrinti.

Vienai pareigūnei priėjus prie žvejo ir paprašius parodyti laimikį šis aplinkosaugininkę nustūmė ir įmetė žuvį atgal į eketę.

„Asmens buvo paklausta, ar neturi sugavęs lydekų. Sulaukiau atsakymo – sugavau. Tada aš pasilenkiau prie žvejybinėje dėžėje esančio balto nepermatomo maišelio. Prisilietus prie jo, žuvis suspurdėjo ir pasirodė lydekos galva. Paprašiau žvejo mėgėjo atsitraukti, nes norėjau užfiksuoti lydeką. Tačiau netikėtai pilietis griebė lydeką, stipriai trenkė man į raktikaulį ir įmetė lydeką į vandenį“, – pranešime cituojama Šiaulių aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnė Jovita Martinonienė.

Jos teigimu, vyras kategoriškai neigė sugavęs žuvį, tačiau pripažino pasipriešinęs pareigūnei.

Už neteisėtą lydekos sugavimą žvejui gresia bauda iki 300 eurų bei žvejybos įrankių konfiskavimas. Taip pat jam teks atlyginti 240 eurų žalą gamtai.

Aplinkosaugininkai pradėjo administracinę teiseną ir dėl pareigūnų reikalavimo nevykdymo, už tai vyrui gresia bauda iki 700 eurų.

„Netoleruosime jokių neteisėtų pažeidėjo veiksmų. Bet kuriam asmeniui, nepaklūstančiam teisėtiems aplinkosaugininko reikalavimams, gresia mažų mažiausiai administracinė atsakomybė“, – cituojama departamento direktorė Olga Vėbrienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
o tai galvojate lydekai geriau saltame vandenyje nei ant siltos keptuves?

Pil.

Pil. portretas
Bedarbystė pinigų žmonės neturi ir negali patys pasigauti sau žuvį.Geda, genocidas, žmonių naikinimo pasaulinis planas.Ar geriau kad žvejotu,ar geriau kad vogtų???? Klausymas mūsų Seimo veltedžiams.Kiekvienas žmogus turi teisę gyventi.

raikejo

raikejo portretas
atvirksciai pasielgt
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių