M. Puidokui tyrime dėl papirkimo – specialiojo liudytojo statusas

  • Teksto dydis:

Seimo nariu Mindaugui Puidokui ikiteisminiame tyrime dėl galimo papirkimo ir prekybos poveikiu ketvirtadienį suteiktas specialiojo liudytojo statusas, pranešė Generalinė prokuratūra.

Specialiojo liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka.

Parlamentaras apklaustas atliekant ikiteisminį tyrimą dėl Darbo partijos frakcijos naro M. Puidoko padėjėjo Kęstučio Motiečiaus Seimo patalpose Seimo nariui Matui Maldeikiui, kaip įtariama, pasiūlyto 50 tūkst. eurų kyšio. Juo, tyrimo duomenimis, galėjo būti siekiama, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus kolegas, kad būtų neribotam laikui atidėtas Azartinių lošimų įstatymo nuostatų, draudžiančių eksploatuoti į elektroninę automatų duomenų valdymo sistemą nesujungtus automatus, įsigaliojimas, numatytas lapkričio 1 dieną.

Šioje byloje įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu pateikti K. Motiečiui ir azartinių lošimų ir lažybų bendrovės „Tete-A-Tete“ savininkui Samoilui Kacui.

Birželio 10 dieną Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai atliko kratą Seimo nario kabinete, po ko jis pareiškė patyręs smurtą – buvęs agentų smaugtas, suplėšyti jo drabužiai, iki kraujo sudraskyta ranka, atimti asmeniniai daiktai.

STT teigė, kad mobilieji telefonai iš Seimo nario paimti prievarta jam atsisakius juos pateikti.

Atlikus vidinį patikrinimą nustatyta, kad pareigūnų veiksmai buvo teisėti, o parlamentaras galėjo bandyti ištrinti tyrimui svarbius duomenis. Seimo narys, turėdamas su savimi mobiliuosius telefonus, užsidarė tualeto patalpoje ir pareigūnai turėjo pagrindo manyti, kad tuo metu jis galėjo iš mobiliojo ryšio telefonų ištrinti ikiteisminiam tyrimui galimai reikšmingą informaciją.

M. Puidokas savo ruožtu teigia esąs persekiojamas dėl savo politinės veiklos, o pareiškimais apie esą mėgintą ištrinti svarbią informaciją, pasak parlamentaro, žeminamas jo orumas.

Ketvirtadienį BNS su juo kol kas nepavyko susisiekti.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka tyrimo grupė iš Generalinės ir Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo padalinių prokurorų.

„Darbiečių“ vadovybė neskuba spręsti M. Puidoko klausimo

Po to, kai Generalinė prokuratūra pranešė, kad „darbiečiui“ M. Puidokui ikiteisminiame tyrime dėl galimo papirkimo ir prekybos poveikiu yra specialiojo liudytojo statusas, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas sako, kad nėra pakankamai duomenų, jog būtų galima svarstyti teisėsaugos akiratyje atsidūrusio parlamentaro narystės partijoje klausimą.

Bus daugiau informacijos, tada ir svarstysime. Dabar kol kas nėra jokios informacijos.

„Bus daugiau informacijos, tada ir svarstysime. Dabar kol kas nėra jokios informacijos“, – Eltai sakė V. Uspaskichas.

Tai, kad specialaus liudytojo statusas reiškia, jog toks asmuo yra per žingsnį nuo įtariamojo, V. Uspaskicho teigimu, nėra pakankama indikacija suspenduoti M. Puidoko narystę partijoje.

„Tai nėra pakankama indikacija“, – sakė Darbo partijos lyderis.

Tokios pačios nuomonės ir „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas Vigilijus Jukna.

„Lauksime konkretesnių ir tikslesnių duomenų, nes informacija dar šviežia. Jeigu bus reikalinga ir bus daugiau indikacijų, tada, tikriausiai, partija priims tam tikrus sprendimus“, – Eltai sakė „darbiečių“ frakcijos seniūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
siai socbergma fijai nepatiko puidoko iz valgumas ir tiesos kloimas i akis tai bande ireminti pas ji savo kadra susidorojimui panasiai kaip masiului bet anas tai nesventas bet iki siol nejudinamas nes islistu visi galai tiek zyd iski bei rusiski uztat tyli ;;;;;;;'''''''.....[]

Šnypštas

Šnypštas portretas
Rašykit gi aiškiai, kad mes runkeliai suprastume dėl ko šitas kipišas: rado pas tą Pudoką banknotų ar ne? Rado pas jo padėjėją to pačio gėrio ar ne? Rado abiejų telefonuose kokių nors požymių, kad jie ruošėsi kažką papirkti ar ne? Jei rado ko nors įdomaus, jų likimas bus panašus/turi būti panašus į pumpurėlio Masiulio, nes juk negalima vienam atleisti, kitą nubausti. Ar ne?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių