Medininkuose sulaikyta hašišo už maždaug 15 mln. litų

Muitinės pareigūnai antradienį Medininkų kelio poste sulaikė beveik pusę tonos hašišo, kurio vertė juodojoje rinkoje siekia apie 15 mln. litų.

Muitinės kriminalinė tarnyba pranešė, kad Medininkų kelio poste tikrinant išvykstančias iš Lietuvos transporto priemones pareigūnams talkino ir tarnybinis šuo.

Pasak pranešimo, apuostęs Lietuvos piliečio vairuojamą vilkiką, gabenantį persikus iš Ispanijos, jis muitininkams „pasiūlė“ šią transporto priemonę patikrinti atidžiau.

Vilkikas buvo nukreiptas papildomai patikrai mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Jos metu ir paaiškėjo, kad krovininio automobilio puspriekabės grindyse įrengtos slėptuvės, kuriose sudėtos įtartinos pakuotės.

Išgręžus keletą skylių puspriekabės grindyse, buvo paimtas neaiškios kilmės rudos medžiagos mėginys. Atlikus testą nustatyta, kad tai gali būti hašišas.

Pradėjus atidarinėti slėptuvę, į pagalbą buvo iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, kurie, panaudoję specialiąją įrangą, atidarė slėptuvę.

Iš jos pareigūnai ištraukė keliasdešimt paketų (per 400 kilogramų) su susmulkinta rudos spalvos augalinės kilmės medžiaga, įtariama – hašišu.

Pasak pareigūnų, toks didelis kiekis hašišo juodojoje rinkoje vertas apie 15 mln. litų. Krovininio vilkiko vairuotojas sulaikytas, trečiadienį nuspręsta jį suimti dviem mėnesiams.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už kontrabandą ir neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti. Tyrimą organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.


Šiame straipsnyje: HašišasnarkotikaiMedininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas portretas
Ne vairuotoją, o jo šefą reikia suimti. Vairuotojui puspriekabę paprastai prikabina jau pakrautą. O samdytas juk proto neturi.

dd

dd portretas
idomu kaip paskaiciavo,ar pardavimo gramais ar pirkimo dideliu kiekiu,pasedejau internete,skaiciavau ,skaiciavau,man niekaip nesueina kaina tokio kiekio.kas cia paskaiciavo ar tas kuris veliau paims ir parduos,ar tas kuris paims po konfiskacijos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių