„Metų seklių“ apdovanojimai – automobilių verslo mokesčių vengimą tyrusiems pareigūnams

  • Teksto dydis:

Tradiciniai „Metų seklių“ apdovanojimai šiemet skirti tyrimą dėl mokesčių vengimo perparduodant automobilius atlikusiems Šiaulių apskrities policijos kriminalistams.

Kaip ketvirtadienį pranešė policija, pareigūnai demaskavo Klaipėdoje registruotą transporto ir muitinės paslaugas teikiančią įmonę ir jos vadovą, taip pat atstovaujantį Kipre registruotą ofšorinę bendrovę.

Tyrime nustatyta, kad nuo 2018 metų iki šių metų sausio pradžios klaipėdietis galimai neapskaitė apie tūkstantį parduotų automobilių, kurių vertė siekia 2,35 mln. eurų ir į Lietuvos biudžetą nesumokėjo per 400 tūkst. pridėtinės vertės mokesčių.

Įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo pareikšti trims asmenims, o įmonės direktoriui – dar ir dėl neteisingų duomenų apie bendrovės pajamas, turtą ir pelną teikimo. Visų įtariamųjų bei Kipre registruotos įmonės turtas apribotas. O jo bendra vertė siekia apie  2,2 mln. eurų.

Antroji vieta apdovanojimuose atiteko Klaipėdos apskrities policijos tyrėjams, po tarptautinio tyrimo išaiškinusiems narkotikus platinusią bei žmonių prekyba Jungtinėje Karalystėje užsiėmusią gaują.

Aukoms, išvežtoms į užsienį, buvo atimti asmens dokumentai, jų atžvilgiu naudojamas psichologinis, fizinis smurtas, prievarta pratinama prie narkotikų, pastarieji buvo verčiami ir išnaudojami daryti nusikalstamas veikas.

Trečioji vieta skirta Marijampolės kriminalinės policijos pareigūnams, užkardžiusiems narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą Jurbarke. Šiame tyrime iš nelegalios apyvartos išimta apie 10 kilogramų amfetamino, kokaino bei kanapių.

Visuomenės balsais, bendradarbiaujant su naujienų portalu delfi.lt, metų sekliais pripažinti Kauno apskrities policijos pareigūnai.

Reikšmingiausiu tyrimu šiais metais pripažinta Lietuvos kriminalinės policijos biuro tarptautinė operacija „Trojos skydas“.

„Metų sekliai“ renkami nuo 1993 metų, apdovanojimai tradiciškai įteikiami minint Lietuvos kriminalinės policijos dieną. Nugalėtojus renka iš šalies kriminalinės policijos vadovų sudaryta komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ed

Ed portretas
Aiški valstybės politika,kai prekyba žmonėmis ir narkotikais mažiau rūpi nei įmonė kuri mokesčiu nedamokejo,nors vykdę veiklą ir kurie pridetinio mokesčio 10 kart daugiau vien todėl,kad egzistuoja..

žinom mes tuos "seklius"

žinom mes tuos "seklius" portretas
tie "metų sekliai" po poros metų patys bus apkaltinti korupcija, narkotikų prekyba ir vogtų daiktų prekyba ir t.t.... kaip jau ne vieną kart buvo, visokie Žukauskai, Karalukai ir t.t.

O kada

O kada portretas
jie prades sekti transporto imoniu prekyba vergais is Rytu,atlyginimu,komandiruotpinigiu ir mokesciu vogima!? Ar per stora rieke,kad apziotu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių