Migrantų stovyklavietėje Rūdninkuose pareigūnai aptiko šaltųjų ginklų

  • Teksto dydis:

Migrantų stovyklavietėje Rūdninkuose, Šalčininkų rajone, per kratas Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai buvo aptikę pačių migrantų pasigamintų šaltųjų ginklų, teigia tarnybos vadas Ričardas Pocius.

„Per stovyklavietėse vykdomas kratas buvo rasta... Vadinkime – pasirengta kova. Kaip ten bebūtų, susirinkusios kovingos tautos yra, ypač Rūdninkų stovyklavietėje, kai turėjome 800 iki 40-ties ar apie 40 metų jaunų, tvirtų vyrų. Tai yra tam tikra jėga, tuo labiau, kad jie atvykę iš karo zonų, jie tikrai gerai išmano išgyvenimo meną“, – ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ televizijai sakė jis.

„Tie žmonės ruošėsi, iš ko galėjo gaminosi, smailinosi ir tokių visokiausių šaltųjų ginklų radome pas juos“, – pridūrė VST vadas.

Migrantų stovykla Rūdninkuose buvo įkurta ten esančiame VST poligone, migrantai buvo apgyvendinti palapinėse, tačiau rugsėjo pabaigoje visi čia buvę migrantai perkelti į buvusius pataisos namus Kybartuose.

Į šalį šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija. Rugpjūčio pradžioje siekiant stabdyti neteisėtą migraciją pasienyje imta naudoti apgręžimo politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Tai naujiena parase… :D Kiekviena atslinkusi cia bezdzione turi peili ir ne tik. Roziniu pasaku laikas seniai pasibaige… Teroristai turi buti vejami lauk is Lietuvos!

Anonimas

Anonimas portretas
Ateitija ne uzkalnu site laukinei pjaus galvas kaip kopustus

```

``` portretas
Čia pilnai su Morgana sutinku
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių