Pereiti į pagrindinį turinį

Milijono litų vertės sklypus įsigijo klastodami dokumentus

2009-01-27 13:27
Milijono litų vertės sklypus įsigijo klastodami dokumentus
Milijono litų vertės sklypus įsigijo klastodami dokumentus / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai kartu su Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą didelės apimties (50 tomų) baudžiamojoje byloje dėl neteisėtai įgytų žemės sklypų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad S. D., būdama Radviliškio rajono žemėtvarkos skyriaus vyriausioji žemėtvarkininkė Radviliškio seniūnijoje, parengė svetimų turtinių teisių ir svetimo turto (žemės sklypų) užvaldymo planą. Pagal jį kartu su jos parinktais bendrininkais apgaule, piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi, klastodama ir panaudodama įvairius suklastotus dokumentus, įgijo svetimas turtines teises dėl nuosavybės teisių atkūrimo į išlikusį buvusių savininkų nekilnojamąjį turtą, taip pat šių teisių pagrindu nusikalstamu būdu užvaldė valstybei priklausančius žemės sklypus.

Dėl S. D. ir jos bendrininkų nusikalstamų veiksmų neteisėtai buvo įgyti žemės sklypai, kurių bendras plotas apie 248, 21 ha, o bendra vertė siekia daugiau nei vieną milijoną litų. Valstybės tarnautojos ir jos bendrininkų veiksmais valstybei taip pat padaryta didelė neturtinė žala - diskredituotos valstybinės institucijos, sumenkintas valstybinės valdžios prestižas.

Šiaulių apygardos prokuratūra, pradėjusi ikiteisminį tyrimą ir gindama viešąjį interesą, kreipėsi į teismą dėl sprendimų atkurti nuosavybės teises panaikinimo. Šiuo metu iš viso pareikštas 41 civilinis ieškinys, iš to skaičiaus 21 ieškinys (bendra suma 331 tūkst. 194 Lt) jau išnagrinėtas ir patenkintas. Likę civiliniai ieškiniai (bendra suma apie 1 mln. Lt) nagrinėjami. Teismai nė vieno civilinio ieškinio neatmetė.

Iš viso šioje baudžiamojoje byloje yra 11 įtariamųjų. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų