Pereiti į pagrindinį turinį

Ministro D. Barakausko kelionę sužlugdė girtas vairuotojas

Ministro D. Barakausko kelionę sužlugdė girtas vairuotojas
Ministro D. Barakausko kelionę sužlugdė girtas vairuotojas / Shutterstock nuotr.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus policijos patruliai sulaikė Vidaus reikalų ministerijos autoūkio darbuotoją, kuris tarnybiniu „VW Jetta“ pervažiavo Pylimo ir K. Kalinausko gatvių sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

Sustabdžius šį automobilį paaiškėjo, kad vairuotojas A. A. (gim. 1963 m.) yra girtas. Jam nustatytas 1,96 promilės girtumas. Vyriškis pareigūnams paaiškino, kad dirba vidaus reikalų ministro Dailio Barakausko vairuotoju.

Vairuotojas galėjo prisigerti ministerijos autoūkyje su budinčiu mechaniku. Tą naktį Vidaus reikalų ministerijos kanclerio pareigas einantis Nerijus Rudaitis iškvietė policiją, kad patruliai nustatytų mechaniko girtumą, o ministro vairuotojas, nelaukdamas pareigūnų, išvažiavo tarnybiniu automobiliu, bet netrukus buvo sulaikytas.

Vidaus reikalų ministras D. Barakauskas DELFI sekmadienį sakė, kad naktį ketino surengti netikėtą reidą į Medininkų pasienio postą - pažiūrėti, kodėl ten nuolat susidaro didžiulės automobilių eilės. Naktį jis paskambino į ministerijos autoūkį ir iškvietė budintį vairuotoją. Tačiau kalbėdamas su juo suprato, kad tas, panašu, yra neblaivus. Todėl ministras paskambino ministerijos kancleriui ir liepė išsiaiškinti, kas darosi autoūkyje.

Pažadintas kancleris nuvažiavo į autoūkį, aptiko ten girtus darbuotojus ir iškvietė policiją. Iki pareigūnų atvykimo vairuotojas paspruko su tarnybiniu automobiliu.

„Prieš trečią nuėjau miegoti, taip niekur ir neišvažiavęs“, - sakė ministras D. Barakauskas.

Ministras nurodė pirmadienį pas jį atvykti Autoūkio vadovui ir vairuotojui bei mechanikui. Pastarieji du bus atleisti iš darbo.

„Ta situacija yra netoleruotina. Viskas bus padaryta, kad tie žmonės būtų atleisti iš autoūkio. Darysime tarnybinį patikrinimą ir aiškinsimės, kodėl yra tokia situacija. Po to priimsiu kitus sprendimus“, - naujienų tarnybai BNS sakė ministras, pridūręs, jog pirmadienį ketina išsikviesti autoūkio vadovą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų