Miške pričiuptiems rūkalų kontrabandininkams – tūkstantinės baudos

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas antradienį skyrė po 4,9 tūkst. eurų baudas dviem vyrams, kurie Varėnos rajono miške parėmė nelegalias baltarusiškas cigaretes.

Kaip pranešė prokuratūra, 2021 metų lapkričio 13 dieną 31 metų A. K. ir 24 metų T. K. Būdų miške iš kitų asmenų perėmė kontrabandinių cigarečių siuntą ir pasikėsino Lietuvos teritorijoje gabenti akcizais apmokestinamas prekes – Baltarusijos banderolėmis paženklintus rūkalus – 12 tūkst. 491 pakelį cigarečių „Minsk Super Slim“. Rūkalų vertė – beveik 44 tūkst. eurų.

Abu vyrai perimtas cigaretes miške rišo į ryšulius tolesniam gabenimui pėsčiomis, tačiau to padaryti nespėjo, nes juos pastebėjo pasieniečiai.

Nors abu kaltinamieji prekes paliko ir bandė bėgti iš įvykio vietos, tačiau pasitelkus Krašto apsaugos savanorių pajėgas, policijos pareigūnus, „Frontex“ sraigtasparnį ir tarnybinius šunis, abu bėgliai buvo surasti ir sulaikyti.

Tarp bėglių nustatytas dar vienas įtariamasis, jam išduotas Europos arešto orderis. Asmuo sulaikytas Vengrijoje ir teisiamas už kitą nusikaltimą. Šiuo metu teisėsauga laukia jo perdavimo Lietuvai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūra, jį atliko Valstybės sienos apsaugos (VSAT) pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

y

y portretas
Del cigareciu kontrobandos kalciausi yra tie kurie kelia kainas . As irgi jau pradedu manyti , kad jei taip tesis , reiks jieskoti kontrobandisto ir pirkti pas ji. Tie kontros , kaip sykis geri zmones , padeda ir taip skurdziai gyvenantiems tautieciams rukyti pigiau , kitaip tarent kuo gali tuo ir padeda , galima sakyti tik jiems mes rukoriai ir rupim. Buvau Ukrajinoj pries kara tai cigaretes L&M ten kainavo 31 grivina t,y. 1 eura ir nera jokios kontros . Su kontra kovoti , tas pat kaip su vejo malunais , reik sudaryti tokias salygas , kad pirkti kontrobandines prekias neapsimoketu ir neliks tos kontros tik paduges bedarbiu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių