Muitininkai aptiko 440 tūkst. eurų vertės kontrabandos krovinį: cigaretes slėpė po vaisvandeniais

  • Teksto dydis:

Muitininkai po vaisvandenių kroviniu aptiko cigarečių kontrabandą, kurios vertė siekia 440 tūkst. eurų.

Kaip antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, vasario 12 dieną Medininkuose sulaikyto vilkiko puspriekabėje aptikta slėptuvė su 123 tūkst. pakelių cigarečių.

Nelegalius rūkalus mėginta užmaskuoti į Karaliaučiaus sritį gabenta vaisvandenių siunta. Apie 15 val. į Medininkų kelio postą krovininiu vilkiku „Renault“ atvažiavęs Rusijos pilietis deklaravo tranzitu per Lietuvą ketinantis gabenti įvairių vaisvandenių ir sirupo krovinį.

Tačiau patikrinus automobilį rentgeno kontrolės sistema nustatyta, kad vilkiko puspriekabės priekinėje dalyje, atskyrus ją imitacine sienele, įrengta slėptuvė. Ten muitininkai rado baltarusiškų cigarečių „Minsk“ ir „NZ Gold“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 440 tūkst. eurų.

Vilkikas ir cigaretės sulaikyti, taip pat sulaikytas ir vairuotojas, o Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Vėliau vairuotojas buvo suimtas dviem mėnesiams.

Muitinės duomenimis, tai jau penktas didelis cigarečių kontrabandos sulaikymas Lietuvos muitinėje šiemet. Šio ir ankstesnių sulaikymų metu į muitinės pareigūnų rankas pateko 1,165 mln. pakelių, kurių vertė su mokesčiais – daugiau nei 4 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Turės tamsaus gymio moterėlė kuo kasdien prie turgaus Vytauto prospekte Kaune prekiauti! Visi mato ir girdi, bet tik ne Kauno policija! Aišku, kad ji gauna dalį užprekiautų pinigų! Kito paaiškinimo nėra
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių