Muitininkai traukiniuose iš Kaliningrado į Maskvą aptiko ir sulaikė pabūklų maskavimo tinklus

  • Teksto dydis:

Muitininkai traukinyje Kaliningradas–Maskva pašto siuntose aptiko ir sulaikė tranzitu gabentus maskuojančius tinklus, skirtus pabūklų vamzdžiams maskuoti.

Kaip skelbia Lietuvos muitinė, Kybartų geležinkelio poste muitinės pareigūnai penktadienį tikrindami keleivinį traukinį, vykstantį iš Kaliningrado į Maskvą, pašto vagone rado 7 pašto siuntas, kuriose buvo 22 vienetai maskuojančių tinklų.

Tinklų paskirtis buvo nurodyta užrašuose – pabūklų vamzdžiams maskuoti. Nurodyti siuntų gavėjų adresai – Rusijos Federacijos Belgorodo srityje, besiribojančioje su Ukraina.

Sekmadienį Kybartų geležinkelio poste tikrinant tranzitu vykstantį traukinį Kaliningradas–Maskva buvo aptikta dar viena siunta su dviem maskuojančiais tinklais

Muitinės pareigūnų vertinimu, maskuojantys tinklai gali būti skirti karinėms Rusijos pajėgoms, kariaujančioms prieš Ukrainą.

Dėl sulaikytų daiktų pradėtas tyrimas. Jeigu paaiškės, kad maskuojamieji tinklai – karinės įrangos ir amunicijos gabenimo pažeidimas, siuntos bus vertinamos kaip tarptautinių sankcijų nepaisymas.

Konfiskuotas prekes Lietuvos muitinė perduoda kaip paramą Ukrainai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių