Muitininkams įkliuvo Lenkijos pilietis: vilkike – 10 dėžių cigarečių ir urzgiantis buldogas

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai pirmadienį Lazdijuose sulaikė krovininį vilkiką, kurį vairavęs Lenkijos pilietis mašinos kabinoje vežėsi 10 dėžių baltarusiškų cigarečių, penktadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Anot muitinės, gegužės 29 dienos popietę Lietuvos muitinės mobiliųjų grupių patrulis stabdė ir tikrino mašinas Lazdijų apylinkėse.

Apie 13.30 val. pareigūnai atkreipė dėmesį į krovininį vilkiką „Scania“ su Lenkijos valstybiniais numeriais. Muitininkams pasirodė keista, jog mašina nuvažiavo Kalvarijos link, o ne pasuko link valstybinės sienos su Lenkija.

Kaip pranešė tarnyba, pasivijus ir sustabdžius vilkiką, vairuotojas pareigūnams sakė gabenantis šepečių krovinį. Tikrinant vilkiką jos kabinoje buvęs jaunas buldogas urzgė ir mėgino „ginti“ teritoriją. Pareigūnai viduje aptikto nelegalias cigaretes – iš viso dešimt dėžių (5 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms.

Lietuvos muitinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vėliau vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – 6 tūkst. eurų piniginį užstatą.

Vairuotojo augintinis perduotas iš Lenkijos atvykusiam vairuotojo draugui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių