Muitininkų laimikis – beveik 1 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvos pareigūnai Medininkuose ir Šalčininkuose sulaikė du krovininius vilkikus, vežusius beveik milijono eurų vertės cigarečių kontrabandą.

Iš viso rasta daugiau nei 300 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų. Vieni jų slėpti po žuvies konservais, kiti – medžio pjuvenų plokštėse įrengtose slėptuvėse, trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Pirmadienį apie 10 val. į Medininkų kelio postą vilkiku DAF atvažiavęs Rusijos pilietis N. S. muitininkams deklaravo į Rusijos Karaliaučiaus sritį vežantis žuvies konservų, šaldytos žuvies, taip pat džiovintų vaisių krovinį – iš viso beveik 8 tonas.

Pareigūnams krovinys pasirodė įtartinas, mat tas pat pilietis vos prieš keletą dienų iš Karaliaučiaus per Lietuvą į Rusiją išvežė kone identišką krovinį.

Patikrinus DAF mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad puspriekabės šaldytuvo grindyse įrengta slėptuvė. Iš jos muitininkai ištraukė 26 tūkst. 700 pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk“, „NZ Gold Compact“ ir „Credo“.

Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 80 tūkst. eurų.

Antrasis vilkikas, „Iveco“, kuriuo Baltarusijos pilietis Y. B. vežė į Lenkiją medžio drožlių plokščių krovinį, mobiliąja rentgeno kontrolės sistema patikrintas Šalčininkų kelio poste.

Plokščių vidurys buvo išpjautas ir jose įrengtos didžiulės slėptuvės – vadinamieji karstai. Ten Šalčininkų kelio posto muitininkai aptiko apie 270 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“. Jų vertė – apie 800 tūkst. eurų.

Abu vairuotojai buvo sulaikyti dviem paroms, pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl kontrabandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių