Nakvynės namuose kitą gyventoją suspardęs neblaivus recidyvistas išgirdo nuosprendį

Šiaulių apylinkės teismas trečiadienį kaltinamajam M. L. už sunkų sveikatos sutrikdymą skyrė trijų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Teismas taip pat tenkino Šiaulių teritorinės ligonių kasos civilinį ieškinį ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetui iš M. L. priteisė 18 tūkst. 264 eurų turtinei žalai, atsiradusiai nukentėjusiajam teikiant medicinines paslaugas, atlyginti.

„Įrodymų pakanka kaltinamojo padarytai nusikalstamai veikai atskleisti ir jo kaltei įrodyti, – sakė baudžiamąją bylą nagrinėjusi teisėja Daiva Domeikienė. – Kaltinamasis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia kojomis spyrė 18 smūgių gulinčiam nukentėjusiajam į galvos sritį. Taip tyčia padarė sunkų sveikatos sutrikdymą.“

Per teismo posėdį kaltinamasis kaltu prisipažino visiškai. M. L. sakė, kad po darbo parduotuvėje sutiko pažįstamą, nusipirko alkoholio ir grįžę į nakvynės namus gėrė bei sumušė žmogų. Kaltinamasis tvirtino, kad įvykio aplinkybes prisiminė tik pamatęs vaizdo medžiagą, nes buvo neblaivus.

Teismas nustatė, kad šių metų kovo 16-osios vakare nakvynės namų patalpose neblaivus M. L., veikdamas kartu su galimai nepakaltinamu neblaiviu asmeniu, ant žemės gulinčiam neblaiviam nukentėjusiajam į galvą spyrė 18 kartų, taip tyčia padarė sunkų sveikatos sutrikdymą – nukentėjusiojo gyvybei pavojingą būseną.

Nukentėjusysis civilinio ieškinio nereiškė, kaltinamasis per teismo posėdį nukentėjusiojo atsiprašė, šis jam atleido.

Anot teisėjos, kaltinamojo padaryta nusikalstama veika nėra atsitiktinio pobūdžio, nes šį nusikaltimą padarė būdamas teistas net 14 kartų, praėjus tik vienam mėnesiui po to, kai buvo paleistas iš kalėjimo, atlikęs laisvės atėmimo bausmę už panašaus pobūdžio nusikaltimą veiką – nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl chuliganiškų paskatų. Išėjęs į laisvę, nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjo, girtavo.

Per teismo posėdį kaltinamasis kaltu prisipažino visiškai, gailėjosi, todėl baudžiamoji byla išnagrinėta atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą. Nuteistajam paskirta bausmė sumažinta trečdaliu.

Per pastaruosius kelis mėnesius tai jau antroji baudžiamoji byla dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo tuose pačiuose nakvynės namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mjo

mjo portretas
tris metus nasarom pagyvens, o isleistas vel sugrys, jei jau pripazintas recedivistas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių