Kilogramą kokaino iš Lenkijos gabenusius vyrus išdavė įtartinas elgesys

  • Teksto dydis:

Lazdijų rajone antradienį policijos pareigūnai sulaikė automobilį su maždaug kilogramu, įtariama, kokaino, pranešė Vilniaus policija.

Narkotikų siunta sulaikyta policininkams atliekant prevencines priemones, siekiant patikrinti, kaip per sieną į Lietuvos teritoriją įvežami kroviniai.

Iš Lenkijos įvažiavusio automobilio vairuotojas pastebėjęs pareigūnus padidino greitį ir nuvažiavo į šalies gilumą link Lazdijų.

Lazdijuose sustabdžius automobilį, vairuotojas ir keleivis elgėsi įtartinai, akivaizdžiai jaudinosi.

Kilus įtarimams, automobilis patikrintas su Alytaus policijos komisariato tarnybiniu šunimi. Šis parodė, kad automobilyje gali būti gabenama narkotinių medžiagų.

Policininkai transporto priemonėje aptiko slėptuvę, joje rasti septyni paketai su baltos spalvos milteliais. Įtariama, kad tai kokainas. Atliekama ekspertizė narkotikų rūšiai nustatyti.

Kaip BNS sakė Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja, šie paketėliai svėrė maždaug vieną kilogramą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti

arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Sulaikyti automobilio vairuotojas ir keleivis uždaryti į areštinę, artimiausiu metu bus kreipiamasi į teismą dėl suėmimo skyrimo.

Sulaikytiems asmenims gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių