Nuo pareigūnų sprukęs vairuotojas sukūrė legendą: teigė, kad jo automobilis buvo pavogtas

  • Teksto dydis:

24 metų Pakruojo rajono, Plaučiškių kaimo, gyventojas, norėdamas išsisukti nuo administracinės atsakomybės už tai, kad vairavo transporto priemonę, kai teisė vairuoti atimta, ir nepakluso teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams sustoti, melagingai pranešė apie automobilio vagystę.

Tačiau melu įklampino ne tik save, bet dar ir savo 33 metų draugą iš Šiaulių. Dabar jiems abiem už melagingą pranešimą apie nebūtą nusikaltimą bei melagingus parodymus pradėtas ikiteisminis tyrimas – vyrams teks stoti prieš teismą. Už tai baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Lapkričio 29-osios naktį Pakruojo rajone patruliavusių policijos pareigūnų dėmesį atkreipė nuo Plaučiškių link Gikonių kaimo važiuojantis automobilis „Seat Leon“. Kadangi naktį transporto judėjimas kaime nėra dažnas reiškinys, buvo apsispręsta automobilį patikrinti. Jo vairuotojas, vos išvydęs įjungtus policijos automobilio raudonos ir mėlynos spalvos švyturėlius, padidino greitį ir nuvažiavo link Plaučiškių kaimo. Apsisukę ir prisiviję „Seat Leon“, pareigūnai per automobilio garsiakalbį vairuotojo pareikalavo sustabdyti automobilį. Tačiau vairuotojas nestojo, o stengėsi nuo policijos pabėgti. Chuliganiškai manevruodamas, prie vairo sėdėjęs vyras nuskraidino automobilį pėsčiųjų taku bei pėsčiųjų laiptais. Kadangi policijos pareigūnai negalėjo sau leisti važinėti pėsčiųjų zona, bėglys nuo jų atitrūko ir dingo iš akiračio.

Pagal automobilio valstybinius numerius buvo nustatyta, kad jis priklauso Pakruojo r., Plaučiškių k., gyvenančiam 24 metų vaikinui. Paaiškėjo ir tai, kodėl jis taip išsigando policininkų. Šių metų rugpjūčio 8-osios naktį vaikinas buvo sulaikytas prie automobilio vairo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų ir 15 mėnesių prarado teisę vairuoti. Po poros savaičių Radviliškyje jis vėl įkliuvo pareigūnams, nes drįso sėsti prie automobilio vairo, neturėdamas tam teisės. Siekdamas išvengti naujos baudos, lapkričio 29-osios naktį vaikinas susitikti su pareigūnais visai nepageidavo.

Namuose tą naktį policininkai jo nerado. Tačiau rado jo automobilį, paliktą šalia kelio Plaučiškiai – Birjagala esančiame miškelyje. Automobilis buvo neužrakintas su užvedimo rakteliais spynelėje.

Lapkričio 29-osios popietę automobilio savininkas paskambino Skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 ir pranešė, kad pavogtas jo automobilis „Seat Leon“, kurį su rakteliais ir automobilio dokumentais išvakarėse buvo palikęs Plaučiškių kaime, šalia tvenkinio esančioje aikštelėje. Palikti atrakintą automobilį su užvedimo rakteliais spynelėje esą jam įprastas reikalas – kas čia kaime jį vogs.

Pakruojo policijos komisariato tyrėjai dėl vagystės pradėjo rinkti medžiagą. Tyrimo metu tiek automobilio savininkas, tiek jo draugas iš Šiaulių tvirtino lapkričio 29-osios naktį praleidę kartu Šiauliuose, draugo bute, švęsdami susitikimą. Tik nesutampančios kai kurios jų pasakojimų detalės privertė pareigūnus suklusti ir dar, ir dar kartą tikslinti vaikinų parodymus. Galiausiai automobilio savininkas, supratęs, kad jo sukurta automobilio vagystės legenda demaskuojama, pripažino, jog jokios vagystės nebuvo, kad tai jis vairavo automobilį ir spruko nuo pareigūnų, o paskui paprašė draugo, su kuriuo tą vakarą susitikęs net nebuvo, patvirtinti jo alibi.

Ikiteisminis tyrimas dėl automobilio vagystės taip ir nebuvo pradėtas, tačiau pradėtas kitas ikiteisminis tyrimas – dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir melagingus liudijimus. Įtarimai dėl šios nusikalstamos veikos pareikštas ir automobilio savininkui, ir 33 metų jo draugui.

O administracinės atsakomybės automobilio savininkui išvengti taip ir nepavyko. Už tai, kad vairavo transporto priemonę, neturėdamas teisės vairuoti ir nepakluso policijos pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Rimtai valstibe padarikit normalius istatimus jai žmogus normali vairuoja nekelia pavojaus vairuodamas be tu tęsiu tai kam ji baust jai jis nieko nepadarė taip aš nesakau jai išgėręs nu bet jai blaivas ir važiuoja gerai galėtų nu nežinau ten paprastu klausimu užduot vietoj kad isitikintu kad žino kaip vairuoti ir nekelti pavojaus o ne ble po 300€ rašiti

Anonimas

Anonimas portretas
Durniai bent jau kai begat numeriu užsidenkit arba nelpaukit kad nesimatitu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių