Nuteistas klebonas tūkstantinės baudos mokėti neskuba: bandys įrodyti savo tiesą

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip 3 tūkst. eurų bauda nuteistas Troškūnų parapijos klebonas Saulius Filipavičius po maždaug trijų mėnesių save eikvoja Panevėžio apygardos teisme, praneša LNK žinios.

Dvasininkas baudos nesumokėjo ir apskundė nuosprendį prašydamas jį panaikinti ir nutraukti bylą.

„Aš nenoriu, kad man kažkas darytų privilegiją įstatymuose. Prieš įstatymus visi lygūs – ir prokurorai, ir kunigai, bet aš noriu elementaraus teisingumo“, – kalbėjo S. Filipavičius.

Anykščių apylinkės teismas Troškūnų kleboną nuteisė dėl parapijos ir jo kaip ūkininko miglotos buhalerijos. Teismas konstatavo, kad klebonas valdo šimtus hektarų žemės. Tačiau pajamos ir išlaidos – neaiškios. Buhalterinės netvarkos rasta ir Troškūnų parapijoje.

„Gautas raštas iš Finansų ministerijos, kuris buvo pridėtas prie bylos kaip papildomas dokumentas, labai aiškiai sudėlioja taškus į savo vietą ir parodo, kokia yra kvalifikacija specialistų, kurie turėdami visus pirminius dokumentus ant stalo, nesugeba suprasti, kad vadovaujantis jais, galima nustatyti ir ūkininko pajamas, ir išlaidas, ir parapijos turtą, struktūrą, įsipareigojimus ir visa kitą“, – LNK žinioms kalbėjo jis.

Klebonas su dokumentu iš Finansų ministerijos mėgins įrodyti tyrėjų ir, anot jo, provincijos teisėjų neprofesionalumą.

 

 

„Bylą tiriant pirmos instancijos metu, jis aiškino, kad tyrėjai, atlikdami kratas, elgėsi iššaukiančiai – viską vartė. Vartė daiktus jo bute. Turėjome kviesti tyrėjus į teismo posėdį, tada jis pakeitė savo poziciją – aiškino, kad tyrėjams pretenzijų neturi. Šiandien vėl girdime tą patį, kad visi yra neteisūs apart jo paties“ – sakė prokuroras Kęstutis Greiciūnas.

Troškūnų klebonas skundžia du jam inkriminuotus nusikaltimus, už kuriuos yra nuteistas. Jis buvo kaltintas dar vienu nusikaltimu – kad teikė paskolas fiziniams ir juridiniams asmenims. Paskolų suma – daugiau kaip pusė milijono eurų, bet Anykščių teismas dėl šio kaltinimo S. Filipavičių išteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bus ir jiems teismas tik ne nuo musu,

bus ir jiems teismas tik ne nuo musu, portretas
stai k0kie musu sventieji kuniguciai,tik verslas pasleptas,o kunigai verkia nera is ko sildyti baznyciu,ir tokie skaitosi dievo tarnai,i ka pavirto zmonija ,apgaudineja varksus zmokelius,duoda paskutinius centus tam kunigeliui,o jis tik svaistosi ir daro d,juodus darbus,ismire tikrieji KUNIGAI,dabar tik apsimeteliai del babkiu .dievo jie netiki,jeigu tiketu taip nesielgtu su bobutemis,kokios kainos vestuves,krikstynos,laidutuves,kur eina pasaulis,nieko ogi dievas paklaus--------------------ka gero zemeje padarei----------------ogi mulkinau,vagiau,melavau,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

KKiK

KKiK portretas
O jis vis dar klebonas po asmeninių versliukų sukimo ? Va todėl aš ir nepasitikiu bažnyčia kaip organizacija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių