Apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų sužalojo moterį

  • Teksto dydis:

Panevėžio miesto apylinkės teismas lygtine bausme praėjusią savaitę nubaudė vairuotoją, kuris, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų, per avariją sužalojo pėsčiąją, pranešė prokuratūra.

24 metų V.G. pripažintas kaltu dėl nesunkiai sutrikdytos kito žmogaus sveikatos, jam skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant pusantrų metų. Per tą laiką jis įpareigotas dirbti ir mokytis bei neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. Be to, teismas atsižvelgė, kad V.G. ne kartą baustas už šiurkščius Kelių eismo taisyklių reikalavimų pažeidimus, o minėtą avariją padarė ne tik neturėdamas teisės vairuoti, bet ir būdamas neblaivus.

V.G. taip pat skirta baudžiamojo poveikio priemonė – trejus metus uždrausta vairuoti transporto priemones. Nors sužeistos moters patirtą neturtinę ir turtinę žalą priteista atlyginti draudimo bendrovei, pastaroji regreso tvarka šiuos pinigus išsiieškos iš avarijos kaltininko.

Panevėžyje, per prekybos centro Darbo aikštėje automobilių stovėjimo aikštelę einanti 56 metų moteris buvo sužalota 2014 metų spalio 25 dienos rytą, apie 9 val. Ją parbloškė automobilis „Peugeot 806“, vairuojamas 24 metų panevėžiečio V.G.

Po avarijos panevėžiečio kraujyje buvo rasta 1,59 promilės alkoholio ir psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Moteriai lūžo keli šonkauliai, buvo sužeistas kelio sąnarys. Vėliau teismo medicinos ekspertai jai nustatė nesunkų kūno sužalojimą.

Avariją V. G. padarė neturėdamas vairuotojo pažymėjimo – jo neteko, kai policijos pareigūnų buvo sulaikytas vairuojantis neblaivus.

V.G. ir ikiteisminio tyrimo metu, ir per teismo posėdį Panevėžio miesto apylinkės teisme savo kaltę visiškai pripažino, gailėjosi sukėlęs avariją ir sužalojęs pėsčiąją.

Teisiamasis atsiprašė nukentėjusiosios, domėjosi jos sveikata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių