Nuteisti BMW automobilių detales Panevėžyje vogę vyras ir moteris

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės teismas nuteisė BMW automobilių detales Panevėžyje vogusius asmenis.

Kaip teigiama Panevėžio apylinkės teismo pranešime spaudai, teismas baudžiamojoje byloje už aštuonias vagystes iš automobilių nuteisė du panevėžiečius – anksčiau teistą 33 metų vyrą J. J. ir 31 metų moterį G. M.

Teismo nuosprendžiu, J. J. skirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas 3 metams 7 mėnesiams ir 900 eurų dydžio bauda.

G. M. skirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės apribojimas su intensyvia priežiūra (jos buvimo vietos pagal nustatytą laiką kontrolė elektroninio stebėjimo priemonėmis) 2 metams, įpareigojant visą laisvės apribojimo bausmės laikotarpį būti savo gyvenamojoje vietoje nuo 22 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

Visos bausmės laikotarpiu G. M. įpareigota dalyvauti elgesio pataisos programoje, dirbti arba būti registruotai Užimtumo tarnyboje, per 6 mėnesius neatlygintinai išdirbti 90 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis, bei uždraudžiant vartoti psichiką veikiančias medžiagas, išskyrus gydytojo išrašytus vaistus, ir bendrauti su asmenimis, disponuojančiais narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Teismo sprendimu valstybės nuosavybėn konfiskuota G. M. priklausanti transporto priemonė – automobilis „Honda CR-V“, kaip nusikalstamos veikos vykdymo priemonė.

Teismas priteisė nuteistiesiems solidariai atlyginti aštuoniems nukentėjusiesiems nuo 175 iki 2,5 tūkst. eurų, iš viso – beveik 9 tūkst. eurų.

Kaip nurodo teismas, byloje surinktų ir ištirtų įrodymų visuma patvirtino, kad nuteistieji, veikdami bendrininkų grupėje, 2023 metų birželį–liepą įvykdė septynias vagystes iš BMW ir vieną iš AUDI automobilių. Įrodyta, kad jie iš anksto buvo susitarę ir pasiskirstę vaidmenimis: G. M., kaip pagalbininkė, jai priklausančiu automobiliu „Honda CR-V“ nuveždavo J. J. į nusikaltimų vietas. Bylos duomenimis, vyras vykdė vagystes: išdauždamas automobilių stiklus, išplėšdavo BMW automobilių vairus, multimediją, spidometrus. Iš AUDI automobilio vyras pavogė koncertinius rūbus, kosmetiką, juvelyrinius papuošalus.

„Teismas, skirdamas bausmę J. J., atsižvelgė į tai, kad jis padarė trylika tyčinių nusikalstamų veikų, 11 kartų teistas, taip pat ir už analogiškų veikų padarymą, baustas administracine tvarka, turi galiojančių administracinių nuobaudų, iki suėmimo niekur nedirbo. Teismo sprendimu, J. J. už padarytus nusikaltimus skirta laisvės atėmimo bausmė, kadangi už ankstesnius nusikaltimus skirtos bausmės tikslų nepasiekė“, – sakė bylą nagrinėjusi Panevėžio rūmų teisėja Skaistė Viburytė-Jasiukėnienė.

Byloje vaizdo kamerų įrašais, liudytojų parodymais įrodytas ir J. J. tyčinis turto sugadinimas Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato areštinėje. Sulaikytas J. J. areštinėje išdaužė kameros durų stiklą, tačiau savo tyčinę nusikalstamą veiką neigė.

Kaip teigė bylą nagrinėjusi teisėja S. Viburytė-Jasiukėnienė, teismas, skirdamas bausmę G. M., atsižvelgė į tai, kad padaryta vienuolika nusikalstamų tyčinių veikų. Moteris kaltės nepripažino, tuomet buvo neteista, bausta administracine tvarka, turi galiojančių administracinių nuobaudų, nedirba. Jai teismo sprendimu, kaip jau minėta, skirta laisvės apribojimo bausmė.

Šis teismo nuosprendis neįsigaliojęs, gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių