Pagėgių pasieniečiams su įkalčiais įkliuvo cigaretes sandėliavę vyrai

  • Teksto dydis:

Marijampolės savivaldybėje pasieniečiai sulaikė du vietinius gyventojus, automobilį ir beveik 13 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų.

Antradienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos ir Specialiosios paskirties skyrių pareigūnai Marijampolės savivaldybės Igliškėlių miestelyje užklupo du vyrus. Jie iš automobilio „Audi A6“ į vieno namo vidų nešė juodos spalvos ryšulius.

Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad čia gali būti sandėliuojamos nelegaliai atgabentos akcizinės prekės.

Paaiškėjo, kad ryšuliuose – 3,5 tūkst. pakelių cigarečių „Golden Gate Red“ ir „Golden Gate Blue“ be banderolių. Nustatyta, kad įvykio vietoje su įkalčiais sulaikyti vyrai yra 42 ir 58 metų marijampoliečiai.

Tyrimą tęsę VSAT pareigūnai taip pat atliko kratas sulaikytiesiems priklausančiuose garažuose Marijampolėje.

Paaiškėjo, kad 42 metų vyras sandėliavo 1,5 tūkst. pakelių įvairių markių cigarečių su baltarusiškais akcizo ženklais ir 4,09 tūkst. pakelių rūkalų be banderolių.

Vyresniojo marijampoliečio garaže VSAT pareigūnai rado 3,8 tūkst. pakelių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital“ cigarečių su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Iš viso į pasieniečių rankas pateko 12,89 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų. Dėl neteisėto  disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šio VSAT padalinio pareigūnai abu sulaikytuosius apklausė ir sprendimus dėl kitų planuojamų veiksmų ketina priimti artimiausiomis dienomis.

Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių