61-erių metų moteris sukčiams pervedė per 151 tūkst. eurų: manė, kad investuoja į kriptovaliutą

Moteris iš Šakių rajono į tariamą kriptovaliutos platformą teigia pervedusi daugiau nei 151 tūkst. eurų ir praradusi pinigus.

Tai rekordinė šiemet sukčių išviliota suma.

Marijampolės apskrities policija be šio atvejo tiria dar du atvejus, kai asmenys į tariamą kriptovaliutos platformą pervedė iš viso 64,4 tūkst. eurų.

„Sumos išties įspūdingos. Žmonės pinigus prarado internete pamatę reklamą, siūlančią greitai praturtėti. Paspaudę tam tikras nuorodas, užpildydavo kontaktinę informaciją, o vėliau su jais telefonu susisiekdavo rusiškai kalbantys asmenys. Žmonės patikėję, kad už nedideles pinigų sumas gali gauti didelę grąžą, įsisuko į sukčiavimo schemą. Nesulaukę žadėto pelno, suprato, kad buvo apgauti, tada kreipėsi į policiją“, – BNS sakė Marijampolės apskrities policijos atstovė Ieva Šlivinskienė.

Antradienį 11.10 val. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šakių rajono policijos komisariatas gavo pareiškimą.

Sumos išties įspūdingos. Žmonės pinigus prarado internete pamatę reklamą, siūlančią greitai praturtėti.

Jame 61 metų moteris nurodė, kad nuo praėjusių metų rugsėjo į kriptovaliuta prekiaujančią platformą pervedinėjo įvairias pinigų sumas.

Bendra padaryta turtinė žala siekia 151 tūkst.  931 eurą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Policija tiria dar vieną galimą sukčiavimą, kai du asmenys į kriptovaliutos įmonę pervedė 64,4 tūkst. eurų.

Antradienį po 11 val. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jurbarko rajono policijos komisariate gautas pareiškimas.

Jame teigiama, kad 72 metų moteris nuo spalio 4 dienos į užsienyje registruotą kriptovaliutos įmonę pervedė 27 tūkst. 350 eurų, o 22 metų jaunuolis į tą pačią įmonę pervedė 37 tūkst. 100 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Kriptovaliuta yra skaitmeninė, arba virtuali, valiuta, leidžianti anonimiškai atlikti internetinius mokėjimus tiesiogiai tarp vartotojų nesinaudojant bankais ar kitais tarpininkais.

Kriptovaliutos neturi fizinės išraiškos – nėra jų monetų ar banknotų, kuriuos būtų galima pačiupinėti. Jos egzistuoja tik virtualiame pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaktusas

Kaktusas portretas
Neiinvestuokite su jokiais nepažįstamais iš telefono at vibetio ar whatsapo kol nematėte natūroje žmogaus. Nes suklastotais būna asmenybės, nuotraukos, investavimo platformos. Plačiau scamwatcher_org

Aušra

Aušra portretas
Ir, žinoma, tai buvo jos paskutiniai pinigai, atidėti laidotuvėms

posakis

posakis portretas
pasaulyje daug kvailių, nes kitaip sukčiai neišgyventų... Godumas pražudė :)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių