Pakruojo klinikoje – tyrimų klastojimo atvejis: darbuotoja siekė, kad žmonės gautų galimybių pasus

Pakruojo šeimos medicinos klinika teigia nustačiusi atvejį, kai darbuotoja klastojo kraujo tyrimų duomenis, kad keletas žmonių galėtų neteisėtai gauti galimybių pasą, policija aiškinasi įvykio aplinkybes.

„Nustatėme, kad vienas darbuotojas galimai tyčia klastojo SARS-COV2 antikūnų nustatymo tyrimo rezultatus, siekiant neteisėtai tam tikriems asmenims suteikti galimybių pasą, naudojant ne jų kraujo ėminius“, – teigia šeimos medicinos klinika „Medicus LT“.

Kaip BNS trečiadienį sakė jos direktorius Audrius Kazlauskas, galimas klastojimas paaiškėjo antradienį, jį išaiškino kiti įstaigos darbuotojai.

„Mes nustatėme, kad mūsų jau buvusi darbuotoja supainiodavo kraujo tyrimų duomenis vien dėl to motyvo, kad tie žmonės gautų galimybių pasą neteisėtai“, – sakė klinikos vadovas.

Jo vertinimu, nebuvo spėta pasinaudoti šia galimybe dideliu mastu ir taip galėjo būti suklastota iki dešimties rezultatų.

Pasak A. Kazlausko, įstaigoje nebuvo aiškinamasi, kas sieja minėtą darbuotoją su žmonėmis, kurių mėginiai galėjo būti klastojami ir ar už tai ji gavo kokį nors atlygį.

Mes nustatėme, kad mūsų jau buvusi darbuotoja supainiodavo kraujo tyrimų duomenis vien dėl to motyvo, kad tie žmonės gautų galimybių pasą neteisėtai.

„Padarėme vidinį tyrimą tą pačią dieną ir operatyviai nustatėme, kad iš tiesų tai vyksta. Ta darbuotoja prisipažino tai padariusi, mes ją atleidome dėl šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo“, – kalbėjo klinikos direktorius.

Jo teigimu, ji bandė įtraukti į šią veiklą ir daugiau bendradarbių, tačiau jie atsisakė dalyvauti neteisėtoje veikloje bei pranešė apie tai.

„Viskas įvyko dėka kolegų, kurie nepabūgo tai pasakyti“, – pridūrė klinikos vadovas.

Tikslesnių pareigų, kurias ėjo atleista darbuotoja, A. Kazlauskas sakė nenorintis įvardyti.

Įstaiga dėl šio atvejo kreipėsi į policiją.

Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė BNS patvirtino, kad toks pranešimas yra gautas.

„Gavome direktoriaus raštą, dabar bus tikslinamos aplinkybės“, – sakė ji.

Atlikus patikslinimą, bus sprendžiama, ar dėl atvejo pradėti ikiteisminį tyrimą.

Vyriausybė yra nusprendusi, kad nuo rugsėjo 13-osios didžioji dalis paslaugų galės būti teikiamos tik turintiesiems galimybių pasą ar COVID-19 pažymėjimą: įgijusiems imunitetą po skiepų ar ligos arba turintiems neigiamą testo rezultatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių