A. Paleckis iš vienutės veržiasi į laisvę, bet nesėkmingai

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį atmetė šnipinėjimu įtariamo Algirdo Paleckio advokato skundą dėl suėmimo pratęsimo dar trims mėnesiams, BNS informavo teismo atstovė Vilma Budėnienė.

Įtariamojo advokatas Algis Petrulis BNS sakė, kad teismo prašyta panaikinti kardomąją priemonę.

„Tai yra perteklinė priemonė, tuo labiau kad anksčiau buvo pratęstas dviem mėnesiams (suėmimas – BNS) ir staiga, be jokių naujų aplinkybių, pasako trims mėnesiams. Toks yra nelogiškas argumentas“, – kalbėjo jis.

Pasak advokato, A. Paleckis jau 480 dienų laikomas vienutėje.

Kauno apygardos teismas praėjusių metų gruodį suėmimą A. Paleckiui pratęsė dar trims mėnesiams.

A. Paleckis suimtas laikomas nuo 2018 metų spalio, jis savo kaltės nepripažįsta.

Prokurorė Vilma Vidugirienė gruodį sakė, jog ikiteisminį tyrimą, kuriame A. Paleckiui pateikti įtarimai, baigti tikimasi iki pavasario.

Anot jos, tyrimas užsitęsė dėl didelės apimties: jame tiriamos elektroninės laikmenos, tūkstančiai laiškų. Byloje taip pat buvo paskirtos kelios ekspertizės.

Po pirmadienio posėdžio prokurorė daugiau informacijos apie tyrimą neatskleidė.

A. Paleckis kartu su neįvardijamų „tinklu asmenų“ įtariamas neteisėtai rinkęs informaciją Rusijai apie Sausio 13-osios bylą tyrusius pareigūnus ir teisėjus, kitus duomenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Paleisti reikia Paleckį,reikia baigti susidoroti su žmonėmis,kurie sako tiesą. Rusas puola, čia šito muzikanto nuopelnas.

Jonas

Jonas portretas
Piliečio komentaras pasako koks Lietuvoje teisingumas visose srityse.

Pilietis

Pilietis portretas
Teisingas žmogus gindamas teisę i gyvenimą ,teisę ,tas kuris ieško tiesos ,lieka nusikaltėlių.Policiją iškvietus smurtautojui,smurtautojas ant sykis policijai sako kad durnas nukentejas policija teisinga smurtautoja,o nukentėjusiai sako kreipkites i krizių centrą. Palaukite,jeigu zmogus kvietė policiją vadinasi smurtas tikras,buvo pasikėsinta sveikatą ,gyvybę o kaltas juk visada teisina save ir laiko nekaltu.Žinote del tokio elgesio policijos kita karta nekviesime jos, tegul nužudys ,gal tada hys aišku kad nusikaltėlį gyne,teisinį ,aukai siūlydami kreiptis i krizių centra.Tas smurtautojas yra pripažintas psichiškai nesveikas, pas gydytojus negalima nuvesti,gydytojai sako,jeigu uzeis priepoliai, kviesti policiją, o policiją atsisako mintis priemonių .Vadinasi viena išeitis, laukti kol nužudys.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių