Palikus ribojimus tik šešiolikoje savivaldybių, pirmąją dieną apgręžti 108 automobiliai

Antradienį, pirmąją dieną, kai judėjimo apribojimai galioja nebe visoje Lietuvoje, o tik šešiolikoje savivaldybių, buvo apgręžti 108 automobiliai, BNS informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, daugiausiai transporto priemonių apgręžta Marijampolės apskrityje – 80.

Šioje apskrityje judėjimo apribojimai tebegalioja vienintelėje Marijampolės savivaldybėje.

Po aštuonis automobilius pareigūnai apgręžė Vilniaus ir Alytaus apskrityse, septynis – Panevėžio, keturis – Klaipėdos, vienam automobiliui neleista tęsti kelionės Utenos apskrityje.

Taip pat antradienį visoje šalyje buvo surašyta dvylika administracinio nusižengimo protokolų judėjimo reikalavimus pažeidusiems žmonėms.

R. Matonio teigimu, pirmoji pakeistų ribojimų diena praėjo ramiai, konfliktų tarp pareigūnų ir gyventojų nekilo, taip pat nesulaukta ir nepasitenkinimo dėl ribojimų neaiškumo.

„Pakankamai viskas aišku, visi yra pripratę, jokio čia labai didelio pasikeitimo neįvyko. Kai kur gal kitur postai yra, negu žmonės buvo įpratę, bet konfliktų kažkokių nebuvo“, – trečiadienį BNS sakė jis.

Anot Policijos departamento atstovo, šiuo metu šalyje judėjimo tarp savivaldybių kontrolę užtikrina apie pusantro šimto pareigūnų, dalis jų dirba savo apskrityse, dalis – tose apskrityse, kuriose ribojimai dar išliko.

„Kai kuriose apskrityse iš viso nėra, o kai kurios apskritys kitoms padeda, kur reikia daugiau“, – sakė jis.

R. Matonis taip pat pažymėjo, kad daugiausiai dėmesio karantino reikalavimų laikymąsi užtikrinantys pareigūnai skiria būtent toms savivaldybėms, kuriose tebegalioja judėjimo apribojimai.

Nuo gruodžio vidurio visoje Lietuvoje galioję judėjimo tarp savivaldybių ribojimai Vyriausybės sprendimu atšaukti nuo pirmadienio, tačiau jie buvo pratęsti 16-oje savivaldybių, kuriose 14 dienų naujų COVID-19 atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 200 ir daugiau.

Ribojimai nuo antradienio iki balandžio 1-osios pratęsti tarp Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto ir rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto ir rajono bei Visagino savivaldybių.

Karantino reikalavimai šalyje įsigaliojo lapkričio pradžioje, vėliau dėl spartaus koronaviruso plitimo jie sugriežtinti.

Vasario pabaigoje Vyriausybė pratęsė karantiną iki kovo galo, tačiau įvedė ir naujų atlaisvinimų – nebereikia dėvėti apsauginių kaukių lauke, jei arti aplink nėra žmonių, taip pat judėjimo apribojimai nebebuvo taikomi žiedinėse savivaldybėse.

Prieš mėnesį Lietuvoje vėl leista dirbti kirpykloms, grožio ir masažo salonams bei nedidelėms ne maisto prekių parduotuvėms, nuo šios savaitėms – visoms parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko, muziejams ir galerijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių