Panevėžio bankroto administratorių byla keliauja į teismą

  • Teksto dydis:

Teisėsauga užbaigė ikiteisminį tyrimą dėl Panevėžio bankroto administratorių galimo piktnaudžiavimo – byla perduodam teismui.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) informavo, kad kaltinimai piktnaudžiavimu tarnyba, padėjimu piktnaudžiauti tarnyba, dokumentų klastojimu bei jų panaudojimu, nusikalstamu bankrotu ir aplaidžiu apskaitos tvarkymu pareikšti trims bankroto administratoriams. BNS žiniomis – Jurijui Grafmanui, Andriui Grigalauskui bei Gaivai Kažemekienei.

Taip pat įtarimai pareikšti J. Grafmano vadovaujamai bankroto procedūras vykdančiai įmonei „Bankrotas LT“ ir buvusiam Panevėžio uždarosios akcinės bendrovės „Litgrain“ direktoriui Mindaugui Šydeikiui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad „Bankrotas LT“ vadovas J. Grafmanas kartu su buvusiais bankroto administratoriais G. Kažemekiene ir A. Grigalausku, kaip įtariama, padėjo tuometiniam „Litgrain“ vadovui M. Šydeikiui pradėti dirbtinį bendrovės neteisminį bankrotą ir išvengti beveik 200 tūkst. eurų turtinės prievolės savo bendrovei, eliminuojant iš bankroto procedūros bendrovės kreditorius. Už tokių neteisėtų veiksmų atlikimą J. Grafmanas ir A. Grigalauskas iš M. Šydeikis, kaip įtariama, pareikalavo 50 tūkst. eurų atlygio.

Ikiteisminį tyrimą atliko STT, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai bei Panevėžio apygardos prokuratūros atstovai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų gegužės pabaigoje, gavus kreditorių pareiškimą. Tyrimo pradžioje taip pat buvo nustatyta, kad G. Kažemekienė ir A. Grigalauskas yra teisti 2014 metais, todėl po kreipimosi į Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybą, atitinkamais šios tarnybos direktoriaus įsakymais 2016 metų birželio 27 dieną jie buvo išbraukti iš sąrašo kaip bankroto administratoriai ir neteko įgaliojimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių