Panevėžyje suimtas automobilių vagystėmis įtariamas emigrantas

  • Teksto dydis:

Teismas trims mėnesiams leido suimti 21-erių emigrantą, įtariamą automobilių vagystėmis Panevėžio mieste ir rajone, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėjas patenkino prokuroro pareiškimą ir įtariamajam skyrė suėmimą trims mėnesiams.

Įtariama, kad Panevėžio kriminalistų šią savaitę sulaikytas vaikinas yra pavogęs mažiausiai du automobilius, o dar maždaug trisdešimt – apvogęs.

Nuo vasaros vidurio Panevėžyje bei jo apylinkėse itin pagausėjo vagysčių iš automobilių. Juos, paliktus daugiabučių ar nuosavų namų kiemuose, savininkai po nakties rasdavo apvogtus – dingdavo vertingi daiktai.

Du panevėžiečiai rugsėjo bei spalio mėnesiais neberado savo automobilių BMW, kurių vertė daugiau nei 6 tūkst. eurų.

Pagal nusikaltimų braižą įtariant, kad vagystes galimai vykdo tie patys asmenys, policijos pareigūnai, atlikdami procesinius veiksmus, nustatė įtariamąjį – 21 metų jaunuolį.

Vagysčių ikiteisminiams tyrimams vadovaujantis prokuroras Paulius Jasiukaitis trečiadienį kreipėsi į teismą, prašydamas Panevėžyje gyvenantį, tačiau gyvenamąją vietą Didžiojoje Britanijoje deklaravusį įtariamąjį suimti.

Prokuroro teigimu, pirmadienį sulaikytas asmuo gali bėgti į užsienį ir slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo bei gali trukdyti procesui.

Pareigūnai įtaria, kad vagystės yra niekur nedirbančio, anksčiau jau teisto Lietuvoje ir užsienyje jaunuolio pagrindinis pragyvenimo šaltinis, todėl jis ir toliau gali vykdyti nusikalstamas veikas.

Šią savaitę sulaikius įtariamąjį, policijos pareigūnai intensyviai ieško pavogtų daiktų, nustatinėja juos įsigijusius asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na,

Na, portretas
emigrantas yra tas,kuris uzsienyje. O jei zmogaus gyvenama vieta uzsienyje,o vagia cia,tai jis - imigrantas. Bet ar verta apie tai aiskinti musu ziniasklaidai,kuriai "Skoda,vairuojama XX,uzmigo..."(citata is vakarykscio straipsnio).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių