Pareigūnai įspėja: už karantino nesilaikymą gresia atsakomybė

  • Teksto dydis:

Pareigūnai šiuo metu praneša sulaukiantys daugybės praneišimų apie karantino nesilaikančius žmones, parvykusius iš koronaviruso rizikos šalių. Jie pabrėžia, jog tiems, kurie nepaiso nustatytų reikalavimų ir nesaviizoliuoja, gresia atsakonybė.

Pasak Marijampolės apskrities pareigūnų, šiuo metu sulaukiama vis daugiau pranešimų, kuriuose informuojama apie asmenis, nesilaikančius nurodymų per karantiną. Minėti žmonės esą ne tik nesisaugo patys, bet ir nesaugo aplinkinių – nesilaiko saviizoliacijos. 

„Grįžusieji iš užsienio šalių neretai elgiasi neatsargiai, nevengia bendrauti tarpusavyje tiesiogiai kontaktuojant su kitais asmenimis, nors jiems griežtai draudžiama eiti iš namų, vykti į parduotuves ar kitaip palikti izoliavimo vietą 14 dienų“, – pasakojo jie.

Pareigūnai pabrėžė, jog izoliuoti save nuo kitų asmenų ir vengti tiesioginių kontaktų bei nesilankyti jokiose viešose vietose tokiu atveju – privaloma.

„Į pranešimus apie izoliacijos nesilaikymą policija reaguoja nuotoliniu būdu, stengiasi susisiekti su tais asmenimis telefonu ir žodžiu priminti apie atsakomybę bei pareigą izoliuotis. Pasikartojant pažeidimams, kai nesilaikoma saviizoliacijos sąlygų, bus taikomos įstatymuose numatytos priemonės“, – įspėja Marijampolės apskrities pareigūnai.

Karantino režimo įvedimo metu už teisėtų reikalavimų nevykdymą yra numatyta atsakomybė – taikyti tam tikras administracinių nusižengimų kodekse  (ANK) numatytas nuostatas, o nesilaikant jų – gresia baudžiamoji atsakomybė.

„Saviizoliacija šiuo metu – svarbiausia priemonė, kuri reikšmingai gali padėti siekiant stabdyti koronaviruso ir jo sukeliamos ligos plitimą. Tėvų prašome atkreipti dėmesį, kad vaikai laikytųsi nustatytų karantino reikalavimų. Policijos pareigūnai skiria didelį dėmesį ir prevenciškai tikrina galimas susibūrimo vietas. Rekomenduojame laikytis nurodymų, būti drausmingiems, gerbti ir saugoti savo bei aplinkinių asmenų sveikatą“, – akcentuoja pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Nematau jokios atsakomybės. Tik kažkoks pagrasymas pirštu. Būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu.

Jonas

Jonas portretas
GANA ŽAISTI DEMOKRATIJĄ,LAIKAS IMTIS GRIEŽTŲ VEIKSMŲ.NESUGEBATE?KVIESKITE RUSŲ KAZOKUS,ĮVES TVARKĄ.

kokia

kokia portretas
zodinis ispejimas,bet koks advokatas issuks is atsakomubes karantinuotoja .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių