Pasieniečiai sulaikė apie 70 kg kokaino ir amfetamino: jų vertė siekia 6-7 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė apie 70 kilogramų kokaino ir amfetamino, bendra sulaikytų narkotikų vertė gali siekti nuo 5,6 mln. eurų iki 7,1 mln. eurų.

Kaip antradienį pranešė VSAT, praėjusį ketvirtadienį Pagėgių Kriminalinės žvalgybos ir Specialiosios paskirties skyriaus pareigūnai pagal turimą informaciją Jurbarke patikrino automobilį „Volvo V50“.

Automobilyje buvusiame krepšyje pasieniečiai aptiko 20 paketų su milteliais, kaip manoma, narkotinėmis medžiagomis. Pareigūnai šalia automobilio sulaikė 58-erių Jurbarko gyventoją.

Taip pat sulaikytas šalia stovinčiame automobilyje „Citroen C4 Picasso“ buvęs 50-metis Klaipėdos gyventojas.

Tęsiant tyrimo veiksmus VSAT pareigūnai atliko kratas klaipėdiečio pažįstamų moterų butuose – viename jų rasta 8,6 tūkst. eurų grynaisiais, o 54-erių metų moters bute pasieniečiai aptiko 51 paketą su milteliais, įtariama, suklastotus vairuotojo pažymėjimus ir 2,5 tūkst. eurų grynaisiais.

Iš viso tyrimo metu pasieniečiai sulaikė apie 70 kilogramų narkotinių medžiagų ir daugiau nei 11 tūkst. eurų grynaisiais.

Atlikus sulaikytų narkotinių medžiagų ekspertizę nustatyta, kad paketuose yra kokainas ir amfetaminas.

Du sulaikytus vyrus ir vieną moterį teismas leido suimti dviem mėnesiams.

Dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu pradėtas ikiteisminis tyrimas, jį kontroliuoja Marijampolės apylinkės prokuratūra.

Narkotikai ir automobiliai saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Konkurentai pridavė...

Anonimas

Anonimas portretas
Pelninga tarnyba.Varto milijonus.

Zzz

Zzz portretas
Aš pasipiktinęs. Balsavau už laisvės partiją, o pažadų netesejo. Atėmė visą navarą. Kaip čia taip susieti su dekriminalizacija?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių