Pasieniečių „laimikis“ – du kontrabandininkų kroviniai ir automobilis „Audi A6“

  • Teksto dydis:

Varėnos rajone pasieniečiai aptiko du kontrabandinių cigarečių krovinius, daugiau kaip 14 tūkst. pakelių, ir likimo valiai paliktą automobilį „Audi A6“. Juo, įtariama, nelegalūs rūkalai vežti į Lietuvos gilumą.

Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai tikrino Purvėnų užkardos ruožą ties Varėnos rajono Kamorūnų kaimu. Pasieniečiai jau turėjo žinių, kad čia iš Baltarusijos gali būti bandoma gabenti neteisėtą krovinį.

VSAT kriminalistai šioje vietovėje užfiksavo nuo valstybės sienos su Baltarusija važiuojantį automobilį „Audi A6“. Vokiškais valstybiniais registracijos numeriais pažymėtą įtartiną transporto priemonę nusivijo pasieniečių ekipažas. Bėglys, supratęs jog yra persekiojamas, staiga įsuko į miško keliuką, padidino greitį ir dingo iš VSAT pareigūnų akiračio.

Paiešką tęsę pasieniečiai miško masyve aptiko 14 į juodą polietileno plėvelę susuktų ryšulių, o už keliolikos kilometrų – ir likimo valiai paliktą „Audi A6“. Ryšuliuose iš viso buvo 7 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Vietovę patikrinęs VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi daugiau nieko įtartino neaptiko.

Dar vieną cigarečių krovinį penktadienį Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų užkardos ruože aptiko patruliuojantys šio VSAT padalinio pareigūnai.

Ties Varėnos rajono Papiškių kaimu esančiame miško masyve pasieniečiai aptiko 36 ryšulius, aptrauktus polietileno plėvele. Ši vieta yra apie 300 metrų nuo sienos su Baltarusija.

Vietovės patikrai buvo pasitelkti Purvėnų ir Aleksandro Barausko užkardų kinologai su tarnybiniais šunimis, tačiau keturkojai daugiau jokių įtartinų daiktų ar asmenų neaptiko.

Likimo valiai paliktuose ryšuliuose rasti 7200 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Abiejų rastų krovinių vertė, įskaitant Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra apie 50 tūkst. eurų.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

Automobilis „Audi A6“ saugomas Varėnos rinktinėje, cigaretės – Purvėnų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių