Pasieniečių laimikis – prabangūs, užsienyje vogti „Mercedes-Benz“ ir „Maserati“

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai antradienį prie sienos su Lenkija sulaikė šioje šalyje ir Vokietijoje vogtus prabangius automobilius, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečiai Lazdijų rajone, ties Akmenių kaimu, patikrinti sustabdė automobilį „Mercedes-Benz C180“. Jis buvo pažymėtas vokiškais registracijos numeriais.

Šiemet pagamintą transporto priemonę vairavo 36 metų Ukrainos pilietis.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad šio automobilio paiešką tą pačia dieną paskelbė Vokietijos policija.

Apžiūros metu ukrainiečio rankinėje VSAT pareigūnai taip pat aptiko Slovakijos pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą. Paaiškėjo, kad tai visiška klastotė.

Pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dokumento suklastojimo ir nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo.

Ukrainietis po apklausos uždarytas į areštinę.

Tą pačią dieną ties tuo pačiu kaimu pasieniečiai patikrinti sustabdė į Lietuvą iš Lenkijos įvažiavusį 2018 metais pagamintą automobilį „Maserati Levante“.

Transporto priemonę vairavęs 46 metų ukrainietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens dokumentus. Italijoje registruoto automobilio dokumentai taip pat buvo nepriekaištingi.

Patikros metu vairuotojo sėdyne rastas maišelis su dviem gramais baltos spalvos miltelių ir kelios tabletės. Įtariama, kad tai metamfetaminas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, ukrainietis apklaustas ir uždarytas į areštinę, automobilis saugomas pasienio užkardoje.

Trečiadienį VSAT gavo papildomos informacijos apie „Maserati Levante“. Paaiškėjo, kad šios transporto priemonės, kaip pavogtos ieško Italijos policija.

Varėnos rinktinės pasieniečiai toliau aiškinasi abiejų įvykių aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių