Pasienyje su Baltarusija apgręžti devyni neteisėti migrantai

Trečiadienį pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti devyniems neteisėtiems migrantams, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių trečiadienį įleistų užsieniečių nebuvo. Antradienį į Lietuvą buvo neįleisti irgi devyni neteisėti migrantai. Pirmadienį bei sekmadienį VSAT pareigūnai nefiksavo atvejų, kai užsieniečiai būtų bandę kirsti sieną iš Baltarusijos. Šeštadienį pasieniečiai į šalį neįsileido 19 asmenų, penktadienį – keturių, ketvirtadienį – 18.

Pasak VSAT pranešimo, ir toliau sustiprėjusi įtampa prie Latvijos sienos su Baltarusija – praėjusią parą ten neįleistos šešios dešimtys migrantų. Trečiadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 58 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Antradienį į Latviją neįleisti 46 tokie užsieniečiai, pirmadienį – 60, sekmadienį – 30, šeštadienį – 33, penktadienį – 50, ketvirtadienį – 32.

Lenkijos pasieniečiai antradienį iš Baltarusijos neįsileido 33 tokių užsieniečių, pirmadienį – 50, sekmadienį – 38, šeštadienį – 46, penktadienį – 51, ketvirtadienį – 15.

Nuo pernai rugpjūčio pradžios, pasieniečiams suteikus teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą nepateko beveik 8,2 tūkst., tačiau kai kurie iš šių asmenų galėjo mėginti patekti į šalį ne po vieną kartą.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą pernai pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių