Pasienyje su Baltarusija – didžiausias neįleistų migrantų skaičius šiemet

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasienyje su Baltarusija pareigūnai per praėjusią parą apgręžė 19 neteisėtų migrantų, sekmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Šiemet tai yra didžiausias neįleistųjų skaičius per parą. Ketvirtadienį buvo apgręžti 18 migrantų, kitomis pastarosiomis dienomis apgręžtųjų skaičius siekė vienženklį arba bandymų neteisėtai kirsti sieną nefiksuota apskritai.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių šeštadienį įleistų užsieniečių nebuvo, tarnybinių ginklų pasieniečiams ir jiems padedantiems kariams naudoti neteko, teigiama pranešime.

Nuo pernai rugpjūčio pradžios, pasieniečiams suteikus teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą nepateko beveik 8,2 tūkst., tačiau kai kurie iš šių asmenų galėjo mėginti patekti į šalį ne po vieną kartą.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą pernai pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ubagas

ubagas portretas
viskas prasides atsilus... manau, kad neatlaikysim spaudimo... gerai, kad jie nori almanijos o ne ubagu is baltijos...

Hm

Hm portretas
O gal susigunde 1000euru ir skrydžiu namo

Morgana

Morgana portretas
To ir reikėjo tikėtis, gavo informaciją , kad galima pažeidinėti sieną. Juk pas mus už pažeidimą niekas nelegalų nebaudžia. Suteikia pastogę ir maistą. Daugelis Lietuvos piliečių to neturi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių