Pasienyje sulaikyti keturi įtartini automobiliai „Toyota Avensis“

  • Teksto dydis:

Šalčininkų pasienio kontrolės punkte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai šeštadienį sulaikė iš Lietuvos vykusius du automobilvežius. Įtariama, kad jais gabentų keturių automobilių "Toyota Avensis" liudijimai suklastoti.

Šeštadienį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai Šalčininkų pasienio kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vienas paskui kitą vykusius du automobilvežius „Mercedes Benz Actros“ su priekabomis „Lohr“. Juos vairavo 34 ir 53 metų lietuviai.

Abu vyrai pateikė tvarkingus asmens dokumentus bei vairuotų transporto priemonių registracijos liudijimus. Tačiau pasieniečiams kilo įtarimų tikrinant keturis automobilvežiais gabentus lengvuosius automobilius „Toyota Avensis“ be valstybinių numerių. Pirminiais duomenimis, vienas prancūziškas ir trys ispaniški mašinų registracijos liudijimai yra suklastoti.

Dėl dokumento suklastojimo ir jo panaudojimo Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Po apklausos abu vairuotojus pasieniečiai paleido. Jiems leista išvykti automobilvežiais. Keturi nuo jų nukelti įtartini „Toyota Avensis“ laikinai saugomi Purvėnų užkardoje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių