Paskutinę Raigardo posto darbo dieną sustabdyti kontrabandą vežę baltarusiai

  • Teksto dydis:

Kontrabandininkai paskutinę Raigardo kelio posto darbo dieną bandė į Lietuvą įvežti nelegalius rūkalus, kurių vertė per 4 tūkst. eurų.

Ketvirtadienį Kauno teritorinės muitinės ir Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai sulaikė du automobilius su kontrabanda.

Paryčiui į postą lengvuoju automobiliu „Citroen C5“ iš Baltarusijos atvažiavęs Lenkijos pilietis deklaravo nieko draudžiamo nevežantis. Muitinės pareigūnai jo mašiną apžiūrėjo detalaus tikrinimo angare.

Automobilio priekyje, po prietaisų skydeliu ir šildymo sistemoje muitininkai rado paslėptus 412 pakelių įvairių baltarusiškų cigarečių, kurių bendra vertė su mokesčiais – 1 tūkst. 705 eurai.

Pažeidėjui dėl kontrabandos buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, nelegalūs rūkalai ir automobilis, kurio vertė – 1 tūkst. 60 eurų, sulaikyti.

Vakarop, apie 21 val., į postą automobiliu „Honda Accord“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis irgi tvirtino tesivežantis vos du pakelius cigarečių ir butelį alkoholio.

Muitininkams kilo įtarimas, jog mašinoje cigarečių gali būti daugiau. Detaliai patikrinus „Hondą Accord“, mašinos slenksčiuose įrengtose slėptuvėse rasta 540 pakelių įvairių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė – 2 tūkst. 235 eurai.

Šiam pažeidėjui irgi surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o nelegalūs rūkalai ir 1,3 tūkst. eurų vertės automobilis sulaikyti.

Anot Muitinės kriminalinės tarnybos, Raigardo kelio postas buvo vienas „karščiausių“ kovos su kontrabanda taškų Lietuvos – Baltarusijos pasienyje, čia nuolat buvo sulaikomi dideli cigarečių kontrabandos kiekiai.

Paskutinis iš stambesnių nelegalių krovinių čia sulaikytas vasario 9 dieną – kai plastikinių langų siuntoje aptikta, preliminariais duomenimis, apie 400 tūkst. pakelių rūkalų, kurių vertė su mokesčiais – daugiau nei 1,65 mln. eurų.

Iš viso pernai Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai sulaikė 13,35 mln. pakelių cigarečių ir 49,4 tonas tabako, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais viršija 56 mln. eurų. Tai 1,6 karto daugiau nei buvo sulaikyta 2022-iais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ziurint ka

Ziurint ka portretas
jie ten veze - neskaiciau. Tik nesakykite,kad pypkes! Jas seniai daro pas mus! Baltarusija - tik maskuote.

įtariu

įtariu portretas
kad kitokie ten ir nevažiuoja.

Gaudytojai xrenovi

Gaudytojai xrenovi portretas
Klounai bniat klounai,mandaoškes pakazuchai pagaunate,o furos pro sonus eina.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių